Skip to main content

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν και τα έσπασαν σε τελετή ορκωμοσίας στο ΑΠΘ

Όμάδα 15 περίπου ατόμων εισέβαλε με άγριες διαθέσεις στο ισόγειο του κτηρίο, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη τελετές ορκωμοσίας - Τι ζημιές προκάλεσαν

Επίθεση από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12:30 στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ομάδα 15 περίπου ατόμων εισέβαλε με άγριες διαθέσεις στο ισόγειο του κτηρίου, τη στιγμή, μάλιστα, που βρίσκονταν σε εξέλιξη τελετές ορκωμοσίας πτυχιούχων. Οι δράστες, στην ολιγόλεπτη παραμονή τους στον χώρο, έσπασαν τζάμια, προκάλεσαν καταστροφές σε ΑΤΜ και πυροσβεστήρες, έριξαν μπογιές.

Μάλιστα, πριν αποχωρήσουν, άδειασαν πυροσβεστήρες, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική για τους παρευρισκόμενους στο φουαγιέ του κτηρίου λόγω της αιωρούμενης σκόνης.

«Για λίγα λεπτά επικράτησε μεγάλη αναστάστωση, καθώς στον χώρο βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι λόγω των τελετών ορκωμοσίας», δήλωσε στη Voria.gr ο Θεόδωρος Λαόπουλος, αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ.

Από το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ η διοίκηση του ΑΠΘ ενημέρωσε ήδη προφορικά τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές για το συμβάν.