Skip to main content

Ο δήμος στην Ελλάδα που θέσπισε επίδομα 700 ευρώ για να προσελκύσει γιατρούς

Παράλληλα θα υπάρχει και βοήθεια στην εύρεση κατοικίας για όσους αποφασίσουν να εγκατασταθούν εκεί

Δραστικές λύσεις καλούνται να λάβουν δήμοι που βρίσκονται σε εντός παραμεθόριων περιοχών προκειμένου να προσελκύσουν γιατρούς να ασκήσουν εκεί το επάγγελμά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμος Ελαφονήσου στην Πελοπόννησο, που προκειμένου να πείσει γιατρούς να έρθουν εκεί ενέκρινε με πρωτοβουλία του δημάρχου και γιατρού Άγγελου Τσιριγωτάκη επίδομα 700 ευρώ για τους μονίμους γιατρούς και για τους αγροτικούς 400 ευρώ. Επίσης, αναλαμβάνει να βοηθήσει στην εύρεση κατοικίας για εκείνους που θα αποφασίσουν να εγκατασταθούν στο νησί.

Ο μαιευτήρας – γυναικολόγος ο κ. Τσιριγωτάκης μετέφερε το ιατρείο του από τον Πειραιά στην Νεάπολη Λακωνίας, στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου ακριβώς απέναντι από το νησί των περίπου 900 κατοίκων που διαθέτει έναν γιατρό και τις υπόλοιπες 12 θέσεις να παραμένουν κενές.

Στα υπέρ αυτής της απόφασης βάραινε η ποιότητα ζωής. Εκεί όπως είπε στην ΕΡΤ δεν υπάρχουν τα εξοντωτικά ωράρια και ο ανταγωνισμός που σκοτώνει.

Πέραν των οικονομικών απολαβών, οι γιατροί θα πρέπει να σκεφτούν και την ποιότητα ζωής που προσφέρει ένα ιατρείο εκτός κέντρου τονίζει ο κ. Τσιριγωτάκης.

Είναι βέβαιο πως οι απόφοιτοι της ιατρικής πέφτουν στην παγίδα της κοινωνικής ζωής, των δυνατοτήτων διασκέδασης σε μια μεγαλούπολη, ενός τρόπου ζωής που κατατρώει τον χρόνο και τις φυσικές τους δυνάμεις.