Skip to main content

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες περιοχές για να μείνει κανείς στη Θεσσαλονίκη

Η Νέα Παραλία αναδεικνύεται επίσης ιδανική για την εξυπηρέτηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, της πρόσβασης σε αγορές, σε πάρκα και σχολεία, αλλά και φιλική για πεζούς και κατοικίδια - H έρευνα του Spitogatos

Τις δέκα καλύτερες περιοχές για να μείνει κανείς στη Θεσσαλονίκη αξιολόγησαν χρήστες του spitogatos.gr. Από την έρευνα προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τις περιοχές που προσφέρουν υψηλή αίσθηση ασφάλειας, πρόσβαση σε μεταφορές, θέσεις για πάρκινγκ καθώς για ευκολία σε προσέγγιση αγορών και χώρων διασκέδασης, με την περιοχή της Νέας Παραλίας να αναδεκνύεται στις πρώτες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες, ενώ το ιστορικό κέντρο κερδίζει τις προτιμήσεις για τη διασκέδαση.

Οι top 10 περιοχές για να μείνεις στη Θεσσαλονίκη

Οι περιοχές της Θεσσαλονίκης με τις υψηλότερες αξιολογήσεις βάσει του συνόλου των κριτηρίων της έρευνας είναι η Νέα Παραλία, η περιοχή ΔΕΘ-Πανεπιστήμια, η περιοχή Περαία, η Άνω και Κάτω Τούμπα, η περιοχή Μαρτίου, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και η περιοχή Μπότσαρη, η Αγία Τριάδα και η περιοχή γύρω από το Ιπποκράτειο.

Για την Αθήνα στον πίνακα των προτιμήσεων αξιολογήθηκαν ως καλύτερες περιοχές η Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι, η Άνω Ηλιούπολη, το Κολωνάκι, η περιοχή Χιλτον, το κέντρο της Αργυρούπολης, το κέντρο του Παγκρατίου, η Άνω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων.

Όσο για την υπόλοιπη Ελλάδα, οι 10 περιοχές με τις υψηλότερες αξιολογήσεις από τους χρήστες είναι το κέντρο της Κομοτηνής, η Πόλη της Ρόδου, το κέντρο των Ιωαννίνων, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο των Τρικάλων, της Λάρισας, των Χανίων, της Καλαμάτας, των Σερρών και το κέντρο της Βέροιας.
 

Image

Οι περιοχές που προσφέρουν υψηλή αίσθηση ασφάλειας

Το αίσθημα ασφάλειας αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή περιοχής για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας. Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις χρηστών, οι περιοχές της Θεσσαλονίκης που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας είναι: Μαρτίου, Ιπποκράτειο, Αγία Τριάδα, Περαία και η περιοχή Μπότσαρη.

Πρόσβαση σε μεταφορές και διαθεσιμότητα πάρκινγκ

Η πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), αλλά και η διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης αποτελούν δύο ακόμη σημαντικά κριτήρια για την επιλογή του τόπου κατοικίας και αποκτούν διαφορετική βαρύτητα ανάλογα με την ηλικία και το στάδιο ζωής που βρίσκεται κανείς όταν αναζητά κατοικία. Σε ό,τι αφορά την σύνδεση με τα ΜΜΜ, οι περιοχές που θεωρούνται πως προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση στη Θεσσαλονίκη είναι οι περιοχές Νέα Παραλία, Αγία Τριάδα και Μαρτίου.

Η διαθεσιμότητα θέσεων πάρκινγκ αποτελεί μία πρόκληση για τους κατοίκους κυρίως των πυκνοκατοικημένων περιοχών. Στην Θεσσαλονίκη, η περιοχή της Περαίας αξιολογήθηκε υψηλά σε σχέση με την ευκολία στο πάρκινγκ.

Πρόσβαση σε αγορές και επιλογές διασκέδασης

Με βάση αυτό το κριτήριο, στις 10 περιοχές με τις περισσότερες επιλογές διασκέδασης κατατάσσονται: η Κάτω Γλυφάδα, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, το κέντρο του Παγκρατίου, η Νεάπολη Εξαρχείων, το κέντρο της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, το κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης, το κέντρο των Τρικάλων και το κέντρο της Λάρισας.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συνοικίες που βρίσκονται στην κατάταξη των περιοχών με την καλύτερη πρόσβαση σε αγορές είναι η Νέα Παραλία, το Ιπποκράτειο, η Αγία Τριάδα και η περιοχή ΔΕΘ-Πανεπιστήμια.

Πρόσβαση σε πάρκα και σχολεία

Η περιοχή που έλαβε υψηλή αξιολόγηση για την πρόσβαση που προσφέρει σε χώρους πρασίνου στη Θεσσαλονίκη είναι η Νέα Παραλία, ενώ οι περιοχές που αξιολογήθηκαν υψηλά για την πρόσβαση σε σχολεία είναι και πάλι η Νέα Παραλία και η περιοχή Μπότσαρη.

Οι πιο φιλικές περιοχές της Ελλάδας για πεζούς και κατοικίδια

Σύμφωνα με τις γνώμες των χρηστών της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, φιλική προς τους πεζούς είναι η Νέα Παραλία, ενώ για κατοικίδια η περιοχή της Περαίας.