Skip to main content

«Συνεχίζω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά» - Το προσωπικό πασχαλινό μήνυμα του Βασιλιά Κάρολου

Ο βασιλιάς δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με «όλη μου την καρδιά» σε ένα προσωπικό πασχαλινό μήνυμα στον απόηχο της διάγνωσης του καρκίνου του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον

Ένα προσωπικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου που δίνει και αυτός τη δική του μάχη με τον καρκίνο μεταδόθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών σε εκκλησία στη Βρετανία.

Ο βασιλιάς Κάρολος - ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα μεγάλης κλίμακας δημόσια καθήκοντά του καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο - βιντεοσκόπησε το μήνυμά του στο γραφείο του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και αυτό μεταδόθηκε σήμερα στο εκκλησίασμα του καθεδρικού ναού του Γουόρτσεστερ. Ο ίδιος δεν ήταν παρών.

Ο βασιλιάς δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με «όλη μου την καρδιά» σε ένα προσωπικό πασχαλινό μήνυμα στον απόηχο της διάγνωσης του καρκίνου του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον.

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Καρόλου

Ο βασιλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, μίλησε για την «ιδιαίτερη προσευχή» του αυτό το Πάσχα και εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί.

«Η λειτουργία της Κυριακής έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», είπε, μετά την ανάγνωση ενός αποσπάσματος της Βίβλου που αναφέρεται στον Ιησού που πλένει τα πόδια των μαθητών του.

Είπε ότι ο στίχος, από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη, «έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους».
Advertisement

Ο βασιλιάς Κάρολος είπε ότι με αυτόν τον τρόπο, ο Ιησούς έθεσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» - και πώς ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

Την Κυριακή του Πάσχα ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να παραστεί στην λειτουργία, αλλά σε μια τελετή μικρότερης κλίμακας με λιγότερα άτομα.