Skip to main content

Τουρκικές εκλογές: Λαοθάλασσα στην Πόλη για τον αντίπαλο του Ερντογάν

Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι έσπευσαν στην ομιλία του ηγέτη της αντιπολίτευσης και βασικού αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αυριανές εκλογές.

Εκτονάδες χιλιάδες υποστηριχτές του Μουχαρέμ Ιντζέ, ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη συνοικία Μάλτεπε, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, την ομιλία παρακολούθησαν δια ζώσης περίπου 5 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες, ενώ, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές της τουρκικής αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ήταν τουλάχιστον 1 εκατ. κόσμος.

Ο κ. Ιντζέ είναι ο βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές, ο α' γύρος των οποίων θα γίνει αύριο. Ο ίδιος έφτασε στον χώρο της συγκέντρωσης με μία ώρα καθυστέρηση, ενώ δεν μπορούσε, εξαιτίας του πλήθους να προσεγγίσει εύκολα το σημείο. 

Στη σκηνή τον συνόδευσε η σύζυγός του, αλλά και η μητέρα του. Το πλήθος αποθέωσε τον υποψήφιο, χειροκροτούσε συνεχώς και απαθανάτιζε σημεία της ομιλίας του με κινητά τηλέφωνα. Ακόμη, οι πολίτες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ιντζέ και τραγουδούσαν τον Ύμνο της Σμύρνης.

Επιδίωξη του Ιντζέ είναι να πάει σε δεύτερο γύρο εκλογών με τον Ερντογάν και να του ανακόψει την πλειοψηφία, ώστε να μην μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο του newsit.gr