Skip to main content

Τσιτσιπάς: Υποχωρεί στην 12η θέση της κατάταξης ATP

Ο Έλληνας τενίστας θα χάσει μια θέση στα ATP Rankings με αποτέλεσμα πολύ σύντομα και συγκεκριμένα από τη νέα εβδομάδα να βρίσκεται στη 12η θέση

Ο Βούλγαρος Ιγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος επικράτησε του Τσιτσιπά στο τουρνουά του Μαϊάμι, θα τον προσπεράσει και στην παγκόσμια κατάταξη μιας και από το αμερικανικό τουρνουά πήρε 355 βαθμούς. Αντίθετα ο Τσιτσιπάς έχασε 80 κι έτσι θα υποχωρήσει μια θέση από αυτή που βρίσκεται σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του Miami Open και θα δει το όνομά του να πέφτει στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Ο σπουδαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε να χάνει 80 πόντους από τη βαθμολογία του, τη στιγμή που ο 32χρονος Βούλγαρος (που βρισκόταν στο Νο12) κέρδιζε 355 πόντους με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει.

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την επιστροφή του στο Top 10 (Νο.9) για πρώτη φορά μετά το 2018, ενώ αν καταφέρει να φύγει με τον τίτλο από το Μαϊάμι τότε θα “πιάσει” τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο Νο.6.

Για να κατακτήσει το Miami Open, ο Ντιμιτρόφ θα πρέπει να νικήσει τον Σάσα Ζβέρεφ και στον τελικό τον νικητή του ημιτελικού Γιάνικ Σίνερ – Ντανίλ Μεντβέντεφ που θα προηγηθεί του αγώνα του Βούλγαρου.