Skip to main content

YBB: Πατενταρισμένο lunch box από τη Θεσσαλονίκη κάνει τη μεταφορά γευμάτων και ροφημάτων… παιχνίδι

Το καινοτόμο lunch box, έμπνευσης της εταιρείας Alfa Market, διαθέτει τέσσερις θερμικές ζώνες και δεν επιτρέπει στις θερμοκρασίες των τροφίμων και των ροφημάτων να επηρεάζουν η μία την άλλη

Κάνει τη συνδυαστική μεταφορά γευμάτων και ροφημάτων διαφορετικών θερμοκρασιών, κρύων και ζεστών,… παιχνίδι,  λύνοντας τα χέρια επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους τις καλύτερες δυνατές take away υπηρεσίες και μάλιστα με… στυλ. Ο λόγος για το YBB (YourBreakfastBox), ένα καινοτόμο και πατενταρισμένο lunch box, έμπνευσης της εταιρείας Alfa Market από τη Θεσσαλονίκη, που με τον σχεδιασμό του και τις τεχνικές κατασκευής του δεν επιτρέπει τη θερμοκρασία του ενός προϊόντος να επηρεάζει αυτή του άλλου και εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά τους και μάλιστα χωρίς αλλοιώσεις μέχρι τον παραλήπτη.

Image

Η ιδέα προέκυψε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όταν τα πακέτα με τις παραγγελίες γευμάτων και ροφημάτων έφταναν μαζικά στα σπίτια, συνήθως σε μία σακούλα όλα μαζί, επαφή που αλλοίωνε τις θερμοκρασίες ζεστών και κρύων, οδηγώντας σε μια μέση, καθόλου ιδανική θερμοκρασία για την τελική απόλαυση. Έτσι οι άνθρωποι της Alfa Market, αφού έκαναν τη σχετική έρευνα αγοράς και είδαν πως δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο, αποφάσισαν να σχεδιάσουν ένα lunch box το οποίο θα μπορούσε να διατηρήσει αναλλοίωτες κατά τη μεταφορά τις θερμοκρασίες, άρα και τις γεύσεις και να χρησιμοποιηθεί από ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης. Επικεντρώθηκαν μάλιστα αρχικά στο πρωινό και το brunch, που είναι τα πιο παιχνιδιάρικα γεύματα της ημέρας και θα μπορούσαν να συνοδεύονται από μια πιο διασκεδαστική συσκευασία.  Έπαιξαν με τις ζεστές και κρύες θερμοκρασίες και κατέληξαν στο YBB, συνδυάζοντας λειτουργικότητα και αισθητική.

Image

Το YBB περιλαμβάνει σε έναν ενιαίο χώρο μίας λαβής τέσσερις θερμικές ζώνες, δύο ξεχωριστές για ροφήματα και δύο για τρόφιμα, σε δύο ανεξάρτητα επίπεδα, πάνω και κάτω. Αυτό είναι το μεγάλο μέγεθος, με την επωνυμία Premium, με το οποίο το brand συστήθηκε στην αγορά, πλέον όμως είναι διαθέσιμο και ένα μικρότερο, το Smart, με θέσεις για ένα ρόφημα και ένα τρόφιμο. Με δεδομένη την έμφαση που δίνουν οι δημιουργοί του στο sustainability, το YBB είναι φτιαγμένο από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι, το οποίο ανακυκλώνεται πλήρως μετά τη χρήση του, αφού δεν περιέχει τίποτα πλαστικό.

Image

Μάλιστα, το YourBreakfastBox έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ενώ έχει διακριθεί το 2023 στα Global Packaging Awards για την αισθητική και τη λειτουργικότητά του, αλλά και στα ελληνικά αντίστοιχα βραβεία το 2022. Ήδη δε χρησιμοποιείται από μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά και τη Μέση Ανατολή.

Image

Το ιδιαίτερο αυτό lunch box προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών σε σχέδια, ενώ από τον επόμενο μήνα θα μπορούν να τυπώνονται στην επιφάνειά του και τα λογότυπα των εταιρειών που το επιλέγουν.

Image

Πέραν άλλωστε της πρακτικότητας της εν λόγω πρότασης, η εικόνα που δημιουργεί μια επιχείρηση, όταν προσφέρει στον πελάτη της ένα lunch box με σύγχρονο design και φρέσκια πνοή, τής δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως λέει στη Voria.gr η υπεύθυνη επικοινωνίας και μάρκετινγκ για το YBB, Φρύνα Παπακωνσταντίνου.

Image