Skip to main content

Αγροτικό συλλαλητήριο: Στο Σύνταγμα την Τρίτη η απόβαση των τρακτέρ - Το κονβόι διανυκτερεύει στο Κάστρο Βοιωτίας

Στις 8 το πρωί αναχωρούν για την Αθήνα - Τα ξημερώματα ξεκινούν λεωφορεία με αγρότες από όλη τη χώρα

Περίπου 120 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου και θα διανυκτερεύσουν, προκειμένου στις 8 το πρωί της Τρίτης να ξεκινήσουν την κάθοδο προς την Αθήνα. Έξω από την πρωτεύουσα θα συναντηθούν με αγρότες που θα μεταβούν με τα μηχανήματά τους από την Εύβοια, ενώ στο κονβόι θα προστεθούν τρακτέρ από τον Μαραθώνα και άλλες περιοχές της Αττικής.

Το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα παραταχθούν τα τρακτέρ- εκτιμάται ότι θα είναι ένας αριθμός που δεν θα ξεπερνά τα 150.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει καταρτιστεί ένα λεπτομερές σχέδιο τόσο για τη συνοδεία των τρακτέρ προς το κέντρο της Αθήνας, όσο και για τα μέτρα που θα ισχύουν για την κίνηση των οχημάτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε σχετικά - Παναγροτικό συλλαλητήριο: Τα μέτρα της Τροχαίας για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Στο Κάστρο έφτασαν σταδιακά το βράδυ και φορτηγά με αγροτικά προϊόντα, αλλά και δεκάδες αγροτικά αυτοκίνητα.

Παράλληλα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης θα αναχωρήσουν λεωφορεία που έχουν μισθώσει αγρότες για να μεταβούν στην Αθήνα. Από τον Έβρο ως την Καστοριά κι από τη Χαλκιδική ως την Πρέβεζα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, το οποίο αποτελεί την κορύφωση των πολυήμερων κινητοποιήσεών τους.  

Αποκλεισμοί δρόμων στην Ήπειρο

Σε επαναλαμβανόμενους 3ωρους αποκλεισμούς στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακκαβιάς στο ύψος του κόμβου Καλπακίου, προχώρησαν τη Δευτέρα οι αγρότες ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα.

Οι αγρότες έβαλαν κάθετα στην εθνική οδό τα τρακτέρ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές για νταλίκες από και προς τον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβίας ,αλλά και προς Κόνιτσα, ενώ η Τροχαία εξέτρεπε την κίνηση από παρακαμπτήριους.

Οι αγρότες της Θεσπρωτίας, βγήκαν με τα τρακτέρ στο 1ο χιλιόμετρο της Εγνατίας στο ρεύμα εισόδου για το λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, συνεχίζοντας τους 3ωρους αποκλεισμούς του δρόμου από τις 20:00 έως τις 23:00.