Skip to main content

Παναγροτικό συλλαλητήριο: Τα μέτρα της Τροχαίας για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Έκτακτα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του παναγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, «κεντρικός άξονας του σχεδιασμού ήταν η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Συνοδεία περιπολικών τα τρακτέρ – Στο ΟΑΚΑ τα λεωφορεία

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κίνηση των τρακτέρ θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τροποποιήσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Θεοφάνης Αναγνώστου ανέφερε ότι από αύριο, Τρίτη, το μεσημέρι λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης- διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Image



Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα

Ειδικότερα, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

    Λεωφόρος Αθηνών,
    Αχιλλέως,
    πλατεία Καραϊσκάκη.

Ακολούθως, θα κινηθούν αντίθετα:

    στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου,
    την πλατεία Ομονοίας,
    την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας:

    Πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
    στη Λεωφόρο Αμαλίας,
    την οδό Πανεπιστημίου,
    τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
    σε όλες τις κάθετες στους παραπάνω δρόμους οδούς.

Σημειώνεται ότι:

    Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
    Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.