Skip to main content

Blue Horizon - Νέα ηχητικά ντοκουμέντα: «Δεν θα πείτε ότι τον σπρώξατε» είπε ο πλοίαρχος

Έκανε ένα τηλεφώνημα και ζήτησε όλα να είναι τακτοποιημένα πριν το πλοίο επιστρέψει στον Πειραιά

Οδηγίες προς το πλήρωμα για το τι θα πει στις Αρχές έδινε ο καπετάνιος του Blue Horizon, λίγο μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, όπως έδειξε το αποκλειστικό βίντεο που δημοσίευσε το protothema.gr.

Σε νέα ηχητικά ντοκουμέντα που έδωσε στη δημοσιότητα στο Mega, ο καπετάνιος καλεί το πλήρωμα να μην πει ότι έσπρωξε τον Αντώνη, αλλά ότι τον απώθησε με φωνές. Παράλληλα, έκανε τηλέφωνο σε κάποιο πρόσωπο, που μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο και πιθανότατα είναι ανώτερός του, ζητώντας όλα να έχουν τακτοποιηθεί πριν το πλοίο επιστρέψει στον Πειραιά.

«Πρέπει να τακτοποιηθεί… να το δούμε»

Από τα λεγόμενα του καπετάνιου προκύπτει ότι γνώριζε ποιος ήταν ο άνθρωπος που είχε πνιγεί, όπως γνώριζε και ότι είχε εισιτήριο. Ωστόσο ζήτησε να τακτοποιηθεί το ζήτημα, πέντε λεπτά πριν επιστρέψει στο λιμάνι.

«Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι. Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα…εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε», λέει, ενώ μία μέρα πριν ο ύπαρχος είπε ότι νόμιζε ότι το θύμα ήταν «μαύρος, Πακιστανός, που δεν είχε εισιτήρια».

«Δεν θα πείτε ότι τον σπρώξατε»

Ο καπετάνιος μάζεψε κοντά του τους εμπλεκόμενους και έδωσε εντολές για το τι θα πρέπει να πουν στην ανάκριση, καλώντας τους να καταθέσουν ότι δεν έσπρωξαν τον Αντώνη, αλλά ότι τον απώθησαν με φωνές.

Πλοίαρχος: Με το που θα μπουν μέσα εδώ θα πάμε κατευθείαν για ανάκριση. (...)  Με το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν τα κλιμάκια κατευθείαν από το λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ- εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ;

Πλήρωμα: Ο Β… είχε φύγει.

Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε… να μπει.

Πλήρωμα: Τον απωθήσαμε…

Πλοίαρχος: Όχι τον σπρώξαμε, με φωνές. Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα…σηκωθήκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν».

 

«Δεν με βλέπω καλά…»

Πλοίαρχος: Πως έγινε ρε Μιχάλη τώρα αυτό, πως έγινε;

Ύπαρχος: Τίποτα. Δεν με βλέπω καλά. Πφφ… ρε π.. μου. Τον π…

«Αργά, αργά. Τί έγινε ρε;»

«Ποιος ήταν αυτός ρε μ…ποιος έπεσε;»

Σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται:

Πλοίαρχος: Αργά – αργά. Τι έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά. Το βλέπω το είδα. Πολύ αργά. Φώναξε στο traffic. Έλα τι έγινε για πες μου. Τι έγινε; Ποιος έπεσε στη θάλασσα; Έχει πέσει ένας στην πρύμνη.

Πλήρωμα: Επιπλέει, επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ντάξει, επιπλέει. Επιπλέει. Ποιος ήταν αυτός ρε μ…ποιος έπεσε;

Ύπαρχος: Εδώ ένας επιβάτης πήγε να πέσει.

Πλοίαρχος: Έπεσε επιβάτης στην θάλασσα;

Πλοίαρχος: Γ…πού είναι αυτός ο άνθρωπος; Έχει πιαστεί;

Υποπλοίαρχος: Όχι, όχι επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ειδοποίησε το λιμενικό.

Πλήρωμα: Αργά και δύο είναι.

Πλοίαρχος: Εντάξει.