Skip to main content

Βούγιας: Να μην υπογραφεί από τη διοίκηση Ζέρβα η νέα σύμβαση για την ελεγχόμενη στάθμευση

Ενστάσεις από τον Σπύρο Βούγια για τη νέα σύμβαση σχετικά με την ελεγχόμενη στάθμευση - «Να μη δεσμεύσετε τη νέα διοίκηση»

Να μην προχωρήσει η παρούσα διοίκηση στην υπογραφή της νέας σύμβασης για την ελεγχόμενη στάθμευση και να υπάρξει συνεννόηση με τη νέα διοίκηση, που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου, ζήτησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Σπύρος Βούγιας, ο οποίος επανεξελέγη με τον συνδυασμό τού νεοεκλεγέντος δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη.

«Η σύμβαση αυτή δεν πρέπει να υπογραφεί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το θέμα και πρέπει να γίνει με συνεννόηση με την καινούργια διοίκηση. Να αντιμετωπίσουμε το θέμα προς όφελος των δημοτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούγιας.

Όπως τόνισε στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, η ανανέωση της σύμβασης για την ελεγχόμενη στάθμευση γίνεται στο διάστημα των δύο αυτών μηνών, λίγο πριν την αλλαγή της διοίκησης στον δήμο Θεσσαλονίκης. «Δόθηκε μια παράταση λόγω κορωνοϊού και τώρα ξαφνικά έναν μήνα μετά τις εκλογές θα υπογραφεί η καινούργια συνεργασία. Έρχεται έτσι να δεσμευτεί μια νέα διοίκηση για πέντε χρόνια για μια απόφαση της απερχόμενης διοίκησης», υπογράμμισε ο κ. Βούγιας, σημειώνοντας πως προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα του 2024 πρέπει να συνδιαμορφωθούν.

Σημειώνεται ότι κατά τον διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου της ελεγχόμενης στάθμευσης εκδήλωσαν ενδιαφέρον εννέα εταιρείες, ωστόσο μόνο μια, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ κατέθεσε προσφορά. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος των τεχνικών προδιαγραφών και περίπου στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να ανοιχτεί η προσφορά που έχει καταθέσει η εν λόγω εταιρεία, η οποία να σημειωθεί ότι χειρίζεται ήδη το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης.