Skip to main content

Στα λευκά και η Θεσσαλονίκη - Το έστρωσε στο κέντρο (live cam)

Από τις 10.00 το πρωί άρχισε να χιονίζει στην πόλη, ενώ από χθες στα λευκά έχουν ντυθεί περιοχές, όπως το Ρετζίκι, το Ασβεστοχώρι, το Πανόραμα.

Άρχισε η χιονόπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, ενώ γύρω στις 12 το μεσημέρι οι περισσότερες περιοχές είναι ντυμμένες στα λευκά. Πιο έντονο είναι το φαινόμενο σε περιοχές περιμετρικά της πόλης.

Από χθες το βράδυ στα λευκά έχουν ντυθεί περιοχές, όπως το Ρετζίκι, το Ασβεστοχώρι, το Πανόραμα, το Φίλυρο καθώς και δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης. 

Σε συναγερμό βρίσκονται οι δημοτικές αρχές, οι υπηρεσίες των οποίων καταβάλουν προσπάθειες για τα οδικά δίκτυα. Από χθες το βράδυ ρίχνουν αλάτι οι υπηρεσίες στον δήμο Νεάπολης - Συκεών στους δρόμους. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μικροέργων Στέλιο Γκατζέ, οι κεντρικοί δρόμοι σε όλων των δήμο είναι καθαροί, ωστόσο, υπάρχουν μικροπροβλήματα στα στενά. Όπως ανέφερε, γίνονται προσπάθειες και στα Πεύκα, όπου από χθες ρίχνουν συνέχεια αλάτι. Από την πλευρά του δήμου εκφράζονται φόβοι για την κατάσταση που θα επικρατεί καθώς η χιονόπτωση είναι έντονη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, οι υπηρεσίες του δήμου από χθες ρίχνουν αλάτι σε περιπτώσεις που έπιασαν πάγο σε πεζοδρόμια. Όπως σημείωσε στη Voria.gr, ο Περιφερειάρχης απο χθες έχει κηρύξει την Περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναφορικά με την λήψη μέτρων.

Στον δήμο Λαγκαδά, με μεγάλη προσπάθεια προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. «Υπάρχει έντονη χιονόπτωση κυρίως στο Σοχό, είμαστε συνέχεια έξω με τα μηχανήματα, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη. Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και στον δήμο Βόλβης, όπου οι αλατιέρες δουλεύουν συνεχώς για να μείνει ανοιχτό το δίκτυο.











Κλειστός παραμένει από χθες το βράδυ ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου. Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν εργασίες αποχιονισμού στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας από το 96χλμ με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη και από Δερβένι με κατεύθυνση προς Καβάλα. Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων θα εκτρέπονται από την Εγνατία Οδό.

Επί ποδός πάντως είναι ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και των δήμων.  Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας  Χαράλαμπος Στεργιάδης, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα και πως το φαινόμενο της χιονόπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Υπάρχει μια γενικευμένη χιονόπτωση, αυτή τη στιγμή ρίχνει χιόνι σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Χαλκιδική, Σέρρες, Ημαθία. Τα μηχανήματα είναι έξω και κάνουν ρίψη άλατος», υπογράμμισε.

Για τη Θεσσαλονίκη τα μηχανήματα της περιφέρειας - αλατιέρες  βρίσκονται ήδη στην περιφερειακή οδό και σε όποια άλλα σημεία χρειάζεται. Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, η μεγαλύτερη χιονόπτωση σημειώθηκε στη Χαλκιδική, όπου το χιόνι έφτασε τους 20-30 πόντους σε Σιθωνία, Κασσάνδρα και Άγιο Όρος.





Φωτογραφία από τον δήμο Βόλβης