Skip to main content

Διεθνείς αγώνες ιππασίας για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Στη Νέα Ραιδεστό οι Διεθνείς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων - Το Ippos Club εκσυγχρονίζεται και γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα ιππικά κέντρα των Βαλκανίων

Στο ιππικό κέντρο Ippos Club στη Νέα Ραιδεστό θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη οι Διεθνείς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων CSI1* και CSI1* - CSI2* στους οποίους θα συμμετάσχουν αθλητές από χώρες του εξωτερικού όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Γαλλία, Κύπρο και φυσικά την Ελλάδα.

Στους αγώνες οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας αναμένεται να συμμετέχουν 200 άλογα και περίπου 500-600 αθλητές και υποστηρικτικό προσωπικό προπονητές, συνοδοί κ.ά.  

Στόχος των εκπροσώπων του Ippos Club  είναι η Θεσσαλονίκη να καταστεί ένα ευρωπαϊκό και διεθνές κέντρο για αγώνες Ιππασίας το οποίο σταδιακά, πέρα από το αθλητικό γεγονός, Θα διαφημίσει την πόλη και Θα συμβάλλει στην τουριστική της ανάπτυξη. 


Σύμφωνα με την υπεύθυνη διοργάνωσης των αγώνων Χριστίνα Μαυροφρίδη πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός, το οποίο θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. «Στόχος μας είναι να μπορούμε να διοργανώνουμε 3 διεθνείς αγώνες το χρόνο και μια διοργάνωση κάθε μήνα όπως διάφορα πρωταθλήματα και κύπελα. Πέρα από την αξία του γεγονότος, πιστεύουμε ότι σταδιακά μπορούμε να συμβάλλουμε στη διαφήμιση της πόλης», τόνισε.

Το Ippos Summer Tour Διεθνείς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων θα διεξαχθούν ανά κατηγορίας τις εξής ημερομηνίες  CSI1* (20-23 Ιουλίου) και CSI1* -CSI2* (27-30 Ιουλίου).

Η Άννα – Μαρία Παπαγεωργίου αθλήτρια και διευθύντρια του ιππικού κέντρο τόνισε πως θα είναι η πρώτη φορά που αγώνες τόσο μεγάλου βεληνεκούς θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη. «Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να ανεβάσουμε το άθλημα στην Ελλάδα μέσω της φιλοξενίας διεθνών και όχι μόνο οργανώσεων» , υπογράμμισε

Μιλώντας για την ιππασία είπε ότι μπορεί να τη μάθει κάποιος είτε από μικρή ηλικία είτε σε μεγαλύτερη ηλικία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνουν όλοι πρωταθλητισμό. «Τα οφέλη της ιππασίας για τον άνθρωπο είναι πάρα πολλά. Συμβάλλει ακόμη και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στόχος μας είναι στο μέλλον να ασχοληθούμε και με το κομμάτι της θεραπευτικής ιππασίας», συμπλήρωσε. 

Εκσυγχρονίζεται το Ippos Club

 

Να σημειωθεί ότι το Ippos Club εκτείνεται σε 160 στρέμματα και από το 2020 ξεκίνησε να εκσυγχρονίζεται εκ βάθρων. Δημιουργήθηκαν τρεις στίβοι με ειδική άμμο που συμβάλει στην υγεία των αλόγων κατά τη διάρκεια της υπερπήδησης των εμποδίων, κατασκευαστήκαν 160 μόνιμοι στάβλοι, μια κλειστή αρένα προπονήσεων και άλλες υποδομές με στόχο, όπως επισήμανε, να περνάνε καλά τόσο τα άλογα όσο φυσικά οι αθλητές και οι θεατές – επισκέπτες. 

Με την ολοκλήρωση του συνόλου των εργασιών των εγκαταστάσεων το Ippos Club θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιππικά κέντρα της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Θα απασχολεί 70-80 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων τόσο σε σχέση με τα ίδια τα άλογα όπως σταβλίτες, πεταλωτές, κτηνιάτρους αλλά και συνοδευτικό προσωπικό. Επίσης στόχος είναι στην πλήρη ανάπτυξή του να μπορεί εκτός από αθλητικούς αγώνες να διοργανώσει πολιτιστικές και καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Επιπλέον στον χώρο γίνονται ήδη μαθήματα ιππασίας για μικρούς και μεγάλους από 2 έμπειρους εκπαιδευτές. 

Η ιδιοκτήτρια του ιππικού κέντρου Ζωή – Ψαρρά Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι στόχος ήταν η δημιουργία ενός υπερσύχρονου αθλητικού και όχι μόνο χώρου,  όπου οι αθλητές και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία πέραν από τους αγώνες να δουν και τις ομορφιές της περιοχής.