Skip to main content

Δικηγόρος οικογένειας Καρνέση: Ο δράστης πιθανώς ήθελε να κρατήσει όμηρο τη Δέσποινα

«Ήθελε να κρατήσει όμηρο τη Δέσποινα Καρνέση - Ήταν αποφασισμένος»

Ως έναν άνθρωπο που πήγε στη ναυτιλιακή το πρωί της Δευτέρας αποφασισμένο να σκοτώσει παρουσίασε σήμερα το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, Γιάννης Ηρειώτης, τον 76χρονο δράστη.

Είπε πάλι πως, κατά την εκτίμησή του, η τραγωδία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν είχε επέμβει άμεσα η Αστυνομία. Υπονόησε, ουσιαστικά, ότι ο Αιγύπτιος είχε στο στόχαστρό του και την άλλη αδελφή της οικογένειας, τη Δέσποινα Καρνέση, η οποία επίσης βρισκόταν στην εταιρεία το πρωινό εκείνο.

«Ήθελε να κρατήσει όμηρο τη Δέσποινα Καρνέση - Ήταν αποφασισμένος»

Έδωσε μάλιστα μια άλλη διάσταση, λέγοντας ότι ενδεχομένως ο Αιγύπτιος δράστης να ήθελε να την κρατήσει όμηρο. Συμπέρασμα που, κατά τον ίδιο, συνάγεται από το γεγονός ότι η Δέσποινα Καρνέση μαζί με μία ακόμη υπάλληλο της εταιρείας κλειδώθηκαν σε μπάνιο όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς.

«Ο άνθρωπος πήγε αποφασισμένος, αλλά η ταχύτητα επέμβασης της Αστυνομίας τού χάλασε τα σχέδια. Γίνονται κάποιες σκέψεις μήπως ήθελε να πάρει όμηρο την κυρία Δέσποινα, δεν ξέρω τι άλλο ήθελε να κάνει, αλλά η πολύ γρήγορη επέμβαση της Αστυνομίας τού χάλασε τα σχέδια και προχώρησε στο απονενοημένο», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση. Αναφερόμενος στη Δέσποινα Καρνέση, σημείωσε ότι είτε πρόλαβε να κρυφτεί είτε την κλείδωσε ο δράστης μαζί με μια άλλη υπάλληλο σε τουαλέτα θέλοντας να την πάρει όμηρο. «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, σίγουρα θα βρουν στοιχεία. Θα ήταν μεγαλύτερη η τραγωδία αν δεν επενέβαινε γρήγορα η Αστυνομία».

Πρόσθεσε δε ότι «ο δράστης πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει, πήγε με όπλα στο αυτοκίνητό του, δεν τσακώθηκε και εκείνη τη στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι».

«Δεν είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις του 76χρονου με την οικογένεια»

Στην ερώτηση αν μετά την απόλυσή του πέρυσι ο Αιγύπτιος είχε επιστρέψει στην εταιρεία, ο δικηγόρος της οικογένειας απάντησε πως δεν το γνωρίζει αυτό, αλλά εξήγησε ότι «δεν είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις τους μέχρι του βαθμού να φθάσει να δημιουργούνται εντάσεις, αντεγκλήσεις κ.λπ.». Όπως είπε, δεν του είχε μεταφερθεί από την οικογένεια ως σκέψη, προβληματισμός και ανησυχία κάτι τέτοιο. «Πραγματικά δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση τι ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι του δράστη», ανέφερε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, και αυτός, όπως έκανε ο Σπύρος Καρνέσης, διαχώρισε τελείως την τραγωδία στη ναυτιλιακή με την ενδοοικογενειακή διαμάχη. Ανέφερε δε ότι η μεταξύ τους διένεξη εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η απόφαση αναμένεται, ενώ έκανε λόγο για πολιτισμένο κλίμα και ηρεμία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο ο Αιγύπτιος να είχε βρεθεί ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα της οικογένειας Καρνέση, μετά τη διαμάχη που είχε προκύψει μεταξύ τους. «Διότι η όποια διαφορά μεταξύ των αδελφών οδηγήθηκε με πολιτισμένο τρόπο στο δικαστήριο, την προηγούμενη εβδομάδα δικάστηκε η υπόθεση, περιμένουμε την απόφαση ήρεμα και πολιτισμένα, δεν δικαιολογείται αυτό το πράγμα», εξήγησε.

«Δεν του είχε παραχωρηθεί σπίτι από την οικογένεια Καρνέση»

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τη μεγάλη ανατροπή με το σπίτι χθες -το οποίο δεν ανήκει στη ναυτιλιακή ή στη Μαρία Καρνέση, άρα δεν μπορούσαν ούτε να του το παραχωρήσουν ούτε και να τον εκδιώξουν από αυτό-, αλλά και το ότι, όπως φαίνεται σύμφωνα με τα λεγόμενα της πλευράς της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση, ο Αιγύπτιος δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης, αναζητείται τι ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι του το πρωί της Δευτέρας. Ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση σε άλλη συνέντευξή του, στο Mega, έθεσε και το θέμα της διαταραγμένης προσωπικότητας, λέγοντας πως το γεγονός ότι αυτοκτόνησε δείχνει αυτό το πράγμα.