Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η απάντηση του δήμου για τον διαγωνισμό και τη νέα σύμβαση για την ελεγχόμενη στάθμευση

Οι απαντήσεις του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Δαγκλή στον Σπύρο Βούγια για τη νέα σύμβαση της ελεγχόμενης στάθμευσης

Απάντηση για τον διαγωνισμό της ελεγχόμενης στάθμευσης και τη νέα σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί έδωσε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δια στόματος του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή.

Όπως εξήγησε ο κ. Δαγκλής από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, απαντώντας στα όσα είχε αναφέρει νωρίτερα για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βούγιας, η παρούσα διοίκηση ήθελε να πάρει πάνω της το σύστημα και να το λειτουργεί ο δήμος, ωστόσο σύμφωνα με τις υπηρεσίες αυτό δεν ήταν εφικτό.

Διαβάστε - Βούγιας: Να μην υπογραφεί από τη διοίκηση Ζέρβα η νέα σύμβαση για την ελεγχόμενη στάθμευση

«Το σύστημα και η σύμβαση τη βρήκαμε και είχε υπογραφεί το 2017. Δόθηκε μια παράταση 15 μηνών, η οποία προβλεπόταν από την τρέχουσα σύμβαση και έπειτα ένα ακόμα εξάμηνο λόγω κορωνοϊού», εξήγησε ο κ. Δαγκλής.

Η παρούσα διοίκηση του δήμου προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για έναν διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή, εννέα εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον και υπέβαλαν ερωτήματα, ωστόσο προσφορά κατέθεσε μόνο μια, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. «Δεν έγινε κάτι με μυστικό τρόπο, δεν γίνεται κάτι τέτοιο σε διεθνή διαγωνισμό», τόνισε, σημειώνοντας πως δεν έχει γίνει και καμία ένσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή, από το 2017 το κόμιστρο της ελεγχόμενης είναι στα 1,70 ευρώ. «Μέχρι και σήμερα είναι σε αυτό το ποσό. Η χρέωση είναι σταθερή και θα παραμείνει και με τη νέα σύμβαση», εξήγησε ο εντεταλμένος σύμβουλος. Ανέφερε επίσης ότι για να γίνει ο διεθνής διαγωνισμός προηγήθηκε μελέτη από το ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ. Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή, το 60% των εσόδων από τις θέσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι για τον δήμο και το 40% στον ανάδοχο, όταν στη σύμβαση που έληξε ήταν 50,5% για τον δήμο και 49,5% για τον ανάδοχο. «Τα έσοδα των κλήσεων που βεβαιώνονται είναι καθαρά έσοδα για τον δήμο», υπογράμμισε ο κ. Δαγκλής.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος, απευθυνόμενος στη νέα διοίκηση που αναλαμβάνει από τη νέα χρονιά, την κάλεσε να αναλογιστεί πόσα έσοδα θα χάσει ο δήμος εάν δεν γίνει ο διαγωνισμός. «Τα έσοδα είναι ανταποδοτικά, πάνε στη μισθοδοσία των δημοτικών αστυνομικών, στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό», τόνισε ο κ. Δαγκλής.