Skip to main content

Δημοσκόπηση Alco: Σχεδόν 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών

Ποια τα ευρήματα της δημοσκόπησης - Στις 15,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Προσπάθεια συγκάλυψης στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών βλέπουν οι πολίτες της χώρας, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση, το 77% των ερωτηθέντων απάντησε πως γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, σε αντίθεση με το 11% που αναφέρει πως δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ένα 12% επέλεξε την απάντηση Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ.

Σε ερώτηση αν εμπιστεύεστε τη δικαιοσύνη, το 38% λέει καθόλου, το 29% λίγο, ενώ ένα 22% λέει αρκετά και ένα 5% πολύ.

Για το αν έχουν γίνει όσα θα έπρεπε για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα, η πλειοψηφία είναι ξεκάθαρη, με το 77% να λέει όχι και μόλις το 9% να λέει «ναι».

Διαφορά 15,5 μονάδων έχει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, που παρά τις απώλειες διατηρείται στη δεύτερη θέση. Με αναγωγή επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα καταγράφηκε στο 27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου, το ΠΑΣΟΚ με απώλεια 0,7 της μονάδας μέσα σε ένα μήνα είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με κέρδη 0,3 της μονάδας στο 10,5%.

Με μικρές απώλειες εμφανίζεται το ΚΚΕ στο 8,9%, με την Ελληνική Λύση στο 6,4%, τη Νίκη στο 3,6%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, τη Νέα Αριστερά στο 2,8% και τους Σπαρτιάτες στο 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι... το δεύτερο κόμμα, με 17,8% συνολικά.

Δείτε την έρευνα:

Image
Image

 

Image
Image

 

Image
Image

 

Image
Image

 

Image
Image

 

Image