Skip to main content

Δύο τάσεις για προσέλκυση επενδύσεων στην κυβέρνηση

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τζέφρι Πιάτ έφαγε με εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τραπεζίτες και εκεί είπε πολλά και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα

Υπερκινητικός αποδεικνύεται ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα. Πριν αναχωρήσει για Νέα Υόρκη, όπου τελικώς έδωσε το παρόν στο road show που διοργανώθηκε εκεί για να παρουσιαστούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ήταν καλεσμένος σε κλειστό δείπνο, στο σπίτι γνωστού τραπεζίτη στα Βόρεια Προάστια.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τζέφρι Πιάτ έφαγε με εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τραπεζίτες και εκεί είπε πολλά και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα.

Κυρίως για θέματα οικονομικού, επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με πηγές, που γνωρίζουν καλά το πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες εντός της κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο βασικές τάσεις:

Α) Ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου και ο Αμερικανός πρέσβης συγκροτούν το άτυπο μέτωπο που έχει συγκροτηθεί για την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Β) Ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ, Πιτσιόρλας και ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα λειτουργούν για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων

Προς το παρόν πάντως, το δεύτερο μέτωπο είναι πιο αποτελεσματικό, με βάση τα όσα έχει καταφέρει, από πλευράς προσέλκυσης κεφαλαίων.

Ωστόσο και το «αμερικανικό» μέτωπο δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, γεγονός το οποίο επίσης δεν διαφεύγει της προσοχής του Μέγαρου Μαξίμου!