Skip to main content

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας άναψε το πράσινο φως για τη λειτουργία της απογευματινής λαϊκής αγοράς, που θα είναι η πρώτη στη Θεσσαλονίκη.

Εγκρίθηκε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας η λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή απέναντι από το εμπορικό κέντρο One Salonica, στη δυτική πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέτασε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και ενέκρινε την επαναχωροθέτηση της λαϊκής αγοράς από την περιοχή της Ροτόντας, στην οδό Κώττα Ρούλια.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρος Μητράκας, «οι λαϊκές αγορές αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και ο ρόλος τους είναι σπουδαίος για όλη την κοινωνία, ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν τα νοικοκυριά. Άλλωστε, οι λαϊκές αγορές στήριξαν τα εισοδήματα των καταναλωτών, στήριξαν τους πληγέντες από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε ως χώρα τα προηγούμενα χρόνια και αποτελούν πυλώνα της κατανάλωσης και καταφύγιο για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά της χώρας θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα στη συγκεκριμένη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, δίνοντας τη δυνατότητα κυρίως σε όσους δεν μπορούν λόγω εργασίας να κάνουν τα ψώνια τους τις πρωινές ώρες, που λειτουργούν οι υπόλοιπες λαϊκές αγορές. Η απογευματινή λαϊκή θα διαθέτει 80 πάγκους και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα είναι διαμορφωμένη ανά τομείς και ανά προσδιορισμένα πωλούμενα είδη.

Το θέμα ενέκρινε πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η Οικονομική Επιτροπή, όπως υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού, Αθηνά Αηδονά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελος Δερετζής, είπε ότι πλέον θα τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της απογευματινής λαϊκής και θα βγει η σχετική προκήρυξη από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών για τις θέσεις που θα καταλαμβάνουν παραγωγοί και έμποροι. Ο ίδιος τόνισε ότι σε περίπου ένα μήνα θα έχουν τελειώσει τα διαδικαστικά και η λαϊκή θα μπορεί να αρχίσει τη λειτουργία της.