Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη λαϊκή αγορά της Σταυρούπολης ο Κυριάκος Βελόπουλος

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τις λαϊκές αγορές

Στη λαϊκή αγορά της Σταυρούπολης βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος.

Τον συνόδευαν ο ευρωβουλευτής του κόμματος Εμμανουήλ Φράγκος και οι βουλευτές Α περιφέρειας Θεσσαλονίκης Συμεών Κουπελόγλου και ο βουλευτής της Β περιφέρειας Θεσσαλονίκης Κώστας Χήτας.

Το κλιμάκιο της «Ελληνικής Λύσης» υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Κώστας Καρυπίδης και ο πρόεδρος των πωλητών λαϊκών αγορών Ημαθίας Δημήτρης Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τις λαϊκές αγορές και η ακρίβεια.

«Υπάρχει μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης. Ο κόσμος πλέον ψωνίζει με το σταγονόμετρο», ανέφεραν στον κ. Βελόπουλο οι συνδικαλιστές των λαϊκών αγορών και πρόσθεσαν: « Όπως είναι γνωστό οι λαϊκές αγορές αποτελούν το καταφύγιο του καταναλωτή γιατί πουλάμε φθηνότερα από όλους. Όταν λοιπόν βλέπουμε αυτή τη μείωση εύκολα καταλαβαίνουμε που οδηγείται η κοινωνία».

Επίσης του έθεσαν το ζήτημα που αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Μία ρύθμιση που τόνισαν, ότι είναι άδικη τόσο για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και για τους πωλητές λαϊκών αγορών. Ειδικότερα του εξήγησαν πως δεν είναι δυνατό να φορολογούνται οι πωλητές των λαϊκών αγορών για ημέρες που δεν εργάζονται.
«Οι περισσότεροι δεν προσερχόμαστε έξι φορές της εβδομάδα στις λαϊκές αγορές. Ωστόσο έρχεται η κυβέρνηση και λέει πως θα πληρώνεται αυτό τον φόρο άσχετα από το πόσες ημέρες εργάζεστε», του επισήμαναν.
Από την πλευρά του ο κ. Βελόπουλος κατανόησε απόλυτα το άδικο του φορολογικού νομοσχέδιου και δεσμεύτηκε πως το κόμμα του θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.