Skip to main content

Έκτακτοι έλεγχοι στην εμπορία και τη διακίνηση ακτινιδίων

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Έκτακτους ελέγχους σε όλα τα στάδια εμπορίας και διακίνησης των ακτινιδίων πραγματοποιεί από την αρχή της εμπορικής περιόδου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι το ακτινίδιο αποτελεί ένα σημαντικό ελληνικό εξαγώγιμο προϊόν και προκειμένου να διασφαλίσει την καλή ποιότητά του και γενικότερα τη φήμη των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών της κεντρικής αρμόδιας υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι σήμερα, έχουν διενεργηθεί 476 έλεγχοι (έναντι 194 που διενεργήθηκαν την αντίστοιχη περσινή εμπορική περίοδο) σε επιχειρήσεις (τυποποιητήρια/συσκευαστήρια, αγορές χονδρικής/λιανικής πώλησης) καθώς και σε διακινούμενα φορτία (σημεία εξόδου από τη χώρα και σημεία του εθνικού οδικού δικτύου) εκ των οποίων οι 72 αφορούν σε ακτινίδια και στις περιπτώσεις όπου εντοπίστηκαν μη συμμορφώσεις δρομολογείται η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.   

Ειδικότερα το 77% των ελέγχων επικεντρώθηκαν στα σημεία εξόδου από τη χώρα.

Στόχος του ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι η τήρηση της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας και η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών και των υγιών εξαγωγικών επιχειρήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.