Skip to main content

Έληξε η ομηρεία στο Μπανγκλαντές – Το ISIS πίσω από την επίθεση

Έξι ένοπλοι που είχαν συλλάβει περίπου 20 ομήρους σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση ενώ 13 όμηροι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις ξένοι.

Έληξε η ομηρεία στο εστιατόριο της Ντάκα με τις δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές να σκοτώνουν τους έξι ενόπλους και να διασώζουν 13 ομήρους.

Η επίθεση σε εστιατόριο στην Ντάκα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι ένοπλοι δράστες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Μπανγκλαντές, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα έχουν σκοτωθεί με αιχμηρά όπλα.

Ο ταξίαρχος Ναΐμ Ασράφ Τσοουντούρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας Ιάπωνας και δύο πολίτες της Σρι Λάνκα.

"Βρήκαμε τα πτώματα 20 ανθρώπων. Οι περισσότεροι είχαν σκοτωθεί βάναυσα με χτυπήματα από αιχμηρά όπλα", δήλωσε ο ταξίαρχος. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού, ο Σάχαμπ Ουντίν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως "οι 20 όμηροι που σκοτώθηκαν είναι ξένοι". "Οι περισσότεροι είναι Ιταλοί ή Ιάπωνες", πρόσθεσε χωρίς να αναφέρει ακριβείς αριθμούς. Οι αρχές επίσης ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.
 
Χθες βράδυ δεκάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί όμηροι στο εστιατόριο. «Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Εν τω μεταξύ, το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση ομηρείας μέσα σε εστιατόριο, όπου συχνάζουν ξένοι πολίτες. Η τζιχαντιστική οργάνωση κάνει λόγο για 20 νεκρούς, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η πληροφορία.