Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
x

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η μηχανή του χρόνου στο θεματικό πάρκο – μουσείο «Δεινόσαυροι» της ΔΕΘ θα ξεκινήσει να δουλεύει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη για να ανοίξουν οι πύλες της ιστορίας και να ξεκινήσει το ταξίδι στον κόσμο των δεινοσαύρων.

Η μηχανή του χρόνου στο θεματικό πάρκο – μουσείο «Δεινόσαυροι» της ΔΕΘ θα ξεκινήσει να δουλεύει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, προκειμένου να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους 124 εκατομμύρια χρόνια πίσω.Για τρεις ολόκληρους μήνες περίπου 30 εκθέματα – δεινόσαυροι και ζώα της εποχής, εκ των οποίων τα 20 μεγάλου μεγέθους, θα βρίσκονται σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν  τον τρομακτικό Ρεξ, τον αλλόκοτο Τρικέρατο, τον Βραχιόσαυρο, τον Διπλόσαυρο και τη μεγάλη παρέα τους.


Όπως εξήγησαν οι διοργανωτές, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την έναρξη λειτουργίας του θεματικού πάρκου, οι επισκέπτες θα βιώσουν το ταξίδι τους στον χωροχρόνο, καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου θα τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή.Επισημάνθηκε, επίσης, ότι το πρωτόγνωρο αυτό «ταξίδι» δεν είναι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό. Το πρωτόγνωρο «ταξίδι» θα ξεκινά από ένα ιδιαίτερο χώρο, ένα «μυστικό κρησφύγετο», όπως είχε γράψει η Voria.gr. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για την εποχή, για τους δεινόσαυρους - τι έτρωγαν, πώς εξελίχθηκαν, γιατί εξαφανίστηκαν.

Στη συνέχεια, αφού λύσουν ένα αίνιγμα, οι μικροί και μεγάλοι εξερευνητές θα λαμβάνουν ένα κλειδί και θα μπορούν να εισέρχονται στη μηχανή του χρόνου.  Το μεγάλο ρολόι του Γαλαξία και το μικρότερο ρολόι της Γης, θα γυρίσουν ταυτόχρονα, για 124 εκατ. χρόνια πίσω.

Όταν οι πύλες ανοίξουν, τότε, οι επισκέπτες θα αντικρίζουν τους δεινόσαυρους και τα άλλα ζώα, θα περπατούν ανάμεσά τους, θα τους ακούν, θα τους βλέπουν να κινούνται.

Το ταξίδι όμως δεν σταματά εδώ, καθώς οι μικροί εξερευνητές, αφού επιστρέψουν στην εποχή μας, με ειδικά εργαλεία και κράνη, θα ξεκινούν τις ανασκαφές. Θα γνωρίσουν έναν παλαιοντολόγο και μαζί του θα σκάψουν για να εντοπίσουν απολιθώματα δεινοσαύρων.

Το «δεινόδεντρο» θα είναι ο κεντρικός ήρωας του πάρκου και θα δίνει το οικολογικό στίγμα του, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, όπως σημείωσε το στέλεχος των Dream Workers, κ. Γρηγόρης Αβανίδης.Η περιήγηση στο πάρκο διαρκεί περίπου μία ώρα και μετά την υποδοχή των επισκεπτών στον χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εξερευνητή», ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.«Τα θεματικά πάρκα είναι μια στρατηγική στην οποία επιμένουμε και έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία» σημείωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης του θεματικού πάρκου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Όπως σημείωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, «δεν υπάρχει άλλο τέτοιας έκτασης πάρκο στην Ελλάδα». Αναφέρθηκε στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεματικού πάρκου, πέραν του ψυχαγωγικού και έκανε γνωστό ότι υπάρχουν ήδη κλεισμένα ραντεβού από σχολεία για επισκέψεις 15.000 μαθητών.

«Το μότο μας είναι πως οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν, αλλά κρύφτηκαν στο περίπτερο 5» ανέφερε το στέλεχος των Dream Workers, Βίκυ Βουρνιά, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγουν βόλτα οι δεινόσαυροι στην Τσιμισκή.

«Ένα τέτοιου βεληνεκούς πάρκο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη χώρα που έδωσε το όνομα στους δεινόσαυρους, τις δεινές σαύρες» σημείωσε ο κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης της Eksagon Greece.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, αποκάλυψε πως στον σχεδιασμό των επόμενων θεματικών πάρκων δεν αποκλείονται και διεθνείς συμπαραγωγές.