Skip to main content

Εντοπίστηκε η αιτία της εμπλοκής στο λιμάνι του Πειραιά

Η Voria.gr με πρόσφατο ρεπορτάζ της είχε προειδοποιήσει για «κάτι» περίεργο που φαίνεται να τρέχει στο λιμάνι του Πειραιά

Η Voria.gr με πρόσφατο ρεπορτάζ της είχε προειδοποιήσει για κάτι περίεργο που φαίνεται να τρέχει στο λιμάνι του Πειραιά. Και επέμενε ότι οι Κινέζοι της Cosco δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την έως τώρα αντιμετώπιση του ελληνικού δημοσίου.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι βρισκόμαστε κοντά στη λύση του μυστηρίου. Συγκεκριμένα, μόλις τώρα, γίνεται γνωστό ότι θεωρούν ύποπτη την καθυστέρηση στην αδειοδότηση κατασκευής της υπόγειας διάβασης που θα συνδέει το λιμάνι με την έκταση, όπου θα εγκαταστήσουν τα δικά τους logistics. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 90 στρεμμάτων την οποία έχουν επιλέξει για το σκοπό αυτό.

Προς τι η καθυστέρηση; Οι Κινέζοι θεωρούν ότι το δημόσιο τους εκδικείται επειδή δεν μπήκαν στο διαγωνισμό για το Θριάσιο. Δηλαδή, για την έκταση εκείνη που κυρίως προορίζεται για τη λειτουργία logistics που θα εξυπηρετεί συνολικά το λιμάνι του Πειραιά. Οι Κινέζοι απαντούν ότι δεν μπήκαν επειδή ο διαγωνισμός έσπασε σε δυο τμήματα και δεν τους συνέφερε.

Επιμένουν μάλιστα ότι αν η διαδικασία ήταν ενιαία, τότε θα είχαν συμμετάσχει στο διαγωνισμό και θα είχαν ανταποδώσει με το ανάλογο τίμημα. Από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου εννοείται ότι διαψεύδουν κάθε είδους ηθελημένη καθυστέρηση, γεγονός άλλωστε το οποίο δεν αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο.