Skip to main content

Έρχονται ξανά μεγάλα φορτία από την Κίνα...............

Τα πρώτα μεγάλα φορτία από την Κίνα στον Πειραιά, μετά την απόσυρση του εκεί αποκλεισμού, αναμένονται τις επόμενες ώρες στον ΟΛΠ.

Τα πρώτα μεγάλα φορτία από την Κίνα στον Πειραιά, μετά την απόσυρση του εκεί αποκλεισμού, αναμένονται τις επόμενες ώρες στον ΟΛΠ. Κι όπως είναι φυσικό, οι σχετικές προετοιμασίες έχουν μπει πλέον στην τελική τους ευθεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Cosco όλο αυτό το διάστημα κράτησε το λιμάνι σε πλήρη επιχειρησιακή δράση. Έστω και χωριά επαρκή φορτία. Κι αυτό γιατί προσδοκούσε σε αυτή ακριβώς την στιγμή. Φαίνεται λοιπόν ότι ήρθε η ώρα για να δικαιωθεί στην πράξη.

Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κινέζοι δεν έπαψαν ούτε μια μέρα να πιέζουν την Αθήνα για επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στην κατασκευή του τέταρτου προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα projects που έχουν στα σκαριά, αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουν. Κι αυτό γιατί η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να μην κάνει καμία παραχώρηση ακόμα και προς την Κίνα που στάθηκε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όμως, όπως υπενθυμίζεται αρμοδίως η βοήθεια από την Κίνα προπληρώθηκε για να έρθει.

Τέλος να αναφερθεί ότι η Cosco έχει και κάπου αλλού το βλέμμα της στραμμένο αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρεται να επιδιώκει να αποκτήσει παρέμβαση και στην προβλήτα Ι του ΟΛΠ, που σήμερα τη διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου ο Οργανισμός. Το δέλεαρ είναι προφανές: Ο πολλαπλασιασμός του έργου, που θα του διασφαλίσει, αν έχει την ευκαιρία.