Skip to main content

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Δεν τηρούν τη συμφωνία με Τσίπρα (vids)

Η συμφωνία προέβλεπε ότι πρώτα πρέπει να καταβάλλονται τα χρήματα στους εργαζόμενους, λένε - Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, έξω από τα γραφεία του Οργανισμού, στην οδό Παπαναστασίου, στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ καταγγέλλουν ότι δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα δύο μηνών και προειδοποιούν με όξυνση των κινητοποιήσεών τους εάν δεν ικανοποιηθούν άμεσα.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο Νικήτας Τσαρίδης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου, τόνισε πως «βρίσκομαστε μπροστά σε ένα πάρα πολύ ψυχοφθόρο φαινόμενο που επαναλαμβάνεται. Μετά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν υπήρξε, όπως φαίνεται, λύση και ξαναγυρνάμε στα ίδια». «Πρέπει να στήσουμε κοινό μέτωπο, μαζί με το επιβατικό κοινό της πόλης, ώστε να δικαιωθούμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έχουμε επανάληψη του ίδιου έργου, μετά από μόλις λίγους μήνες, από το λεγόμενο "σύμφωνο συμφιλίωσης" με την κυβέρνηση», είπε, από την πλευρά του, ο Στέλιος Τσαμπάζης, επίσης μέλος ΔΣ του Συνδικάτου. Και εξήγησε: «Η συμφωνία αυτή προέβλεπε ότι πρώτα πρέπει να καταβάλλονται τα χρήματα στους εργαζόμενους, ωστόσο, μετά από λίγους μήνες, αυτό δεν τηρείται».

Όπως είπε ο κ. Τσαμπάζης, «κάποια χρήματα δόθηκαν σε άλλες δαπάνες, όπως στις ρυθμίσεις του ΟΑΣΘ με το Δημόσιο. Με άλλα λόγια, τα λεφτά επιστρέφουν στο Δημόσιο».

«Πρέπει να πάρουν το μήνυμα», συνέχισε ο ίδιος, «να πληρώνονται πρώτα οι εργαζόμενοι και ειδικότερα οι οδηγοί και ταυτόχρονα να εξυπηρετείται το κοινό». «Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι, προς το παρόν, οι εργαζόμενοι θα αρκεστούν σε «προειδοποιητικές» παραστάσεις διαμαρτυρίας και, εάν δεν αλλάξει κάτι, τότε η κινητοποίηση θα συνεχιστεί με απεργίες, εφόσον, βεβαίως, αποφασίσει αναλόγως το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων.