Skip to main content

Χρυσοχοΐδης: Οι τρομοκράτες είναι εγκληματίες και θα συλληφθούν

Για το βαρύ οργανωμένο έγκλημα είπε ότι η καταπολέμησή του απαιτεί ολιστική προσέγγιση

Με αφορμή την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε λόγο για βαριά εγκληματική ενέργεια με ανεγκέφαλους δράστες και δεσμεύτηκε ότι οι δράστες θα συλληφθούν, θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

«Δεν θα επιτρέψουμε το αποκρουστικό αυτό φαινόμενο να αποτελέσει και πάλι απειλή για την δημοκρατία», υπογράμμισε.

Επίσης τόνισε, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ότι «επιχειρείται μια ανασύνταξη των δυνάμεων της αστυνομίας ώστε να γίνει πιο αξιόμαχη στην καταπολέμηση του εγκλήματος σε όλες του τις μορφές».

Η στρατηγική του «follow the money» για την εξάρθρωση της Greek Mafia

Για το βαρύ οργανωμένο έγκλημα είπε ότι η καταπολέμησή του απαιτεί ολιστική προσέγγιση, τονίζοντας ότι:

«Χρειάζεται και η παράμετρος των διαδρομών του χρήματος. Ο κανόνας του «follow the money». Ήδη βρισκόμαστε ως προς αυτό σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών»

«Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και της Τροχαίας». Κάθε μέρα, όπως δήλωσε, αστυνομικοί φεύγουν από τα γραφεία και επιστρέφουν στις μάχιμες υπηρεσίες ενώ η χρήση της τεχνολογίας θα εξασφαλίσει την διαφάνεια και την λειτουργία της αστυνομίας και στην σχέση της με τους πολίτες.

Για την βία ανηλίκων έκανε λόγο για αύξηση των περιπολιών και αναφέρθηκε στις σκέψεις για την δημιουργία μέσω εφαρμογής panic button αλλά και στην λειτουργία 24ωρου τηλεφωνικού κέντρου με πενταψήφιο αριθμό για τις καταγγελίες ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση.

Για τις κάμερες είπε ότι ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά και πως , με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού , θα υπάρχουν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 2500 αστυνομικοί με κάμερες στην στολή και 500 κάμερες σε περιπολικά.

Για το φράχτη στον Έβρο είπε ότι τα έργα προχωρούν κανονικά και θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.