Skip to main content

Δύο νέες μεγάλες συνεργασίες που βρίσκονται τα σκαριά

Δύο ακόμη σπουδαία deal ετοιμάζονται να κλείσουν δίνοντας έτσι νέα ώθηση στον τομέα της ενέργειας αλλά και σ' αυτόν της κινητής τηλεφωνίας.

Σας είχαμε προαναγγείλει από εδώ τη συνεργασία της Cosmote με την ενεργειακή εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου, σε επίπεδο δικτύου, που, όντως, τάραξε τα νερά στο κομμάτι της προώθησης του προιόντος, στην αγορά. Η σχετική διαρροή είχε γίνει μερικές μέρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, χωρίς βεβαίως ονόματα, αλλά με βάση τα όσα ακούγονταν στην αγορά, από ανθρώπους του κλάδου.

Φαίνεται ότι τώρα, έφτασε η ώρα να σας προδιαθέσουμε για δύο ακόμα συνεργασίες, που κυοφορούνται, στον ίδιο χώρο. Η πρώτη είναι σχεδόν κλεισμένη και έχει να κάνει με την αντίστοιχη συνεργασία που ετοιμάζουν εδώ και καιρό η ενεργειακή εταιρεία κατασκευαστικού ομίλου και πάλι με εταιρεία από το χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Η επιλογή της δεύτερης δεν γίνεται τυχαία. Είναι τόσο καλά τα δίκτυα πωλήσεων που έχουν δημιουργήσει οι εταιρείες αυτού του κλάδου, που τις καθιστούν «πολύφερνες νύφες» για κάθε άνοιγμα που επιχειρείται στο χώρο της λιανικής, από οποιονδήποτε κλάδο. Και προφανώς, ο ενεργειακός, επειδή μόλις τώρα ανοίγει τα φτερά του, έχει μεγάλη ανάγκη από τα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Ο ίδιος κανόνας, με μικρές παραλλαγές αφορά και στην δεύτερη κυοφορούμενη συνεργασία. Και πάλι από τη μια πλευρά θα είναι μια γνωστή, και καταξιωμένη εταιρεία, από το χώρο της ενέργειας, μόνο που από την άλλη θα βρίσκεται μια εταιρεία όχι από το χώρο της κινητής, αλλά παρ' όλα αυτά πολύ γνωστή και με πολύ μεγάλο δίκτυο. Μόνο που αυτή η συμφωνία δεν είναι ακόμα και τόσο έτοιμη, οπότε δεν μπορούμε ούτε να τη «φωτογραφήσουμε», προς το παρόν τουλάχιστον.