Skip to main content

Η προσαρμογή της Ελλάδας στις «επιταγές της νέας εποχής»

Οι τρεις κινήσεις της κυβέρνησης που απαιτεί η «νέα εποχή», οι ανθελληνικές προτάσεις του Ράμα και η απόφαση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορα.

Κήρυγμα υπέρ της παγκοσμιοποίησης έκαναν μέχρι τώρα οι αστοί πολιτικοί, άλλοι γνωρίζοντας τι σημαίνει, άλλοι από αφελή μίμηση επειδή τους άρεσε ο όρος. Να και που οι μαρξιστές της κυβέρνησης παίρνουν την σκυτάλη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο για τους διεμφυλικούς, είπε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί η χώρα να βγει από τις μνημονιακές δεσμεύσεις -τυπικά τον Αύγουστο του 2018, αν και μπορεί να μας παρακολουθούν και να υπάρχουν κάποιες επιτηρήσεις- και να έχουμε αυτήν την αγωνία, αυτό το άγχος να πάμε στη νέα εποχή».

Εκεί μας πάτε, Πρόεδρε, κι ας νομίζεις ότι μας πάτε σε κολχόζ. Δεν είναι ηλίθιο το σύστημα, να αφήσει μέσα από χέρια του τον πλούτο της χώρας. Σας έβαλε να κάνετε την δουλειά που δεν τα κατάφεραν οι άλλοι, και στη συνέχεια θα σας κουνήσει το μαντίλι. Βέβαια, θα τραβήξει πολλά ο λαός, αλλά τα παλικάρια μωρέ δεν πονάνε. Πονάνε;

Και ο πρωθυπουργός πάντως κάλεσε τις "προοδευτικές δυνάμεις της Βουλής" [για όσους δεν καταλαβαίνουν, η πρόοδος βρίσκεται στον σταλινισμό] να στηρίξουν την συνέχιση της προώθησης των "επιταγών" της νέας εποχής, όπως την ονόμασε ο Πρόεδρος της Βουλής, εκθειάζοντας τις τρεις μέχρις στιγμής σημαντικές κινήσεις της κυβέρνησης:

Και ποιες είναι οι επιταγές του μηνός, που ομοιόμορφα θα εφαρμοστούν στην υφήλιο, και ήρθε η σειρά μας να εφαρμόσουμε κι εμείς; α. Σύμφωνο συμβίωσης, β. Απόκτηση ιθαγένειας παιδιών μεταναστών, γ. Αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Αποφάσισε και η Γερμανία να κλείσει τα σύνορα σε πρόσφυγες / μετανάστες. Μάλιστα, δεν παίρνει ούτε τα μισά μέλη οικογενειών που βρίσκονται εδώ, όπως έχει υποχρέωση, για να συνενωθούν με τα άλλα μέλη που βρίσκονται στην Γερμανία. Κι έμεινε μόνο η Ελλάδα στην Ευρώπη που έχει ανοικτά σύνορα, με κυβερνητική επιθυμία.

Αυτό γεμίζει με υπερηφάνεια τους Έλληνες. Επειδή εμείς είμαστε προοδευτικοί και αφήνουμε όποιον θέλει να λιάζεται στις πλατείες. Όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης είναι φασίστες, αντιδραστικοί, απάνθρωποι. 

Παραπέμπεται πρώην γενικός διευθυντής εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατηγορούμενος για απιστία. Ο ίδιος φέρεται να υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με νόμιμο εκπρόσωπο και διαχειριστή εταιρείας, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στον δεύτερο να μεταφέρει προϊόντα σιδήρου σε προνομιακές τιμές.

Εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι ότι μύρια όσα συμβαίνουν, που φαίνεται δεν φτάνουν στ’ αυτιά των αρμοδίων, κι αυτό είναι περίεργο, ενώ βοά η αγορά. Κανείς δεν έχει ακούσει ότι υπάλληλοι οργανισμού ιδρύουν προσωπικές εταιρίες, που προμηθεύουν, ως ενδιάμεσοι, αγαθά στον οργανισμό που ανήκουν, ενώ έπρεπε η προμήθεια να γίνει απευθείας από την πηγή;

Σωστές προτάσεις έκαναν οι Βορειοηπειρώτες, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του Ράμα. Σε συζήτηση που διοργάνωσε το αλβανικό κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑ, Λεωνίδας Παππάς, ζήτησε όταν τα μέλη μιας εθνικής μειονότητας αποτελούν πάνω από το 1/3 μιας διοικητικής μονάδας (κοινότητα, δήμος, περιφέρεια) να είναι η κρατική και η μειονοτική γλώσσα ισότιμες.

Όταν μία διοικητική μονάδα έχει ποσοστό μελών μιας εθνικότητας άνω του 15 %, παράλληλα με την επίσημη κρατική γλώσσα να χρησιμοποιείται και η μειονοτική. Σε αντίθεση, οι προτάσεις του Ράμα, περιορίζουν κι άλλο τα δικαιώματα των Ελλήνων.