Skip to main content

Οι πρώτοι νικητές του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης

Η εκκίνηση του Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου των 21,1 χλμ., ξεκίνησε με τη δύση του ήλιου, στις 18:45, με αφετηρία στο Λιμάνι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτυ δρόμου, ο 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη, που καταγράφει φέτος ρεκόρ συμμετοχών, με πάνω από 18.000 εγγεγραμμένους δρομείς από 56 συνολικά χώρες.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθώνιου των 21,1 χλμ., ξεκίνησε με τη δύση του ήλιου, στις 18:45, με αφετηρία στο Λιμάνι.

Λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου τερμάτισαν οι πρώτοι δρομείς. Νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Σάμι Κίπνετιτς, με χρόνο 1.06.09, αφήνοντας πίσω του τον συμπατριώτη του Hosea Kimeli Kisorio, με χρόνο 01:07:10, ενώ την τριάδα των μεταλλίων έκλεισε ο Έλληνας αθλητής, Γιώργος Μενής, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 01:07:55.

Στην κατηγορία των γυναικών, η Ράνια Ρεμπούλη θριάμβευσε με τον εκπληκτικό χρόνο 1 ώρα 14:30, που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων, υποσκελίζοντας την περσινή νικήτρια Βίβιαν Τζέροπ Κεμπόι από την Κένυα, που είχε επίδοση 1 ώρα 17:39, ενώ την τριάδα του βάθρου έκλεισε η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο (1 ώρα 20:47).

Στην αφετηρία του Ημιμαραθωνίου δρόμου το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και η πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου, που αναφέρθηκαν στην σημασία του συγκεκριμένου Ημιμαραθωνίου για την πόλη, στην ανάγκη συσπείρωσης των πολιτών γύρω από το δρομικό κίνημα και την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν την διάθεση του κοινού για συμμετοχή και αθλητισμό.

Μετά τις 21.00 το βράδυ δόθηκε η εκκίνηση και για τον δρόμο υγείας 5 χιλιομέτρων, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων. Το σήμα έδωσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,  η υφυπουργός Εσωτερικών, Κατερίνα Νοτοπούλου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αθλητισμού,Αλέξανδρος Θάνος και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.