Skip to main content

Είναι πολλά τα λεφτά, Γκλεν - Πόσα παίρνει ο σύμβουλος του Τσακαλώτου

Οι φήμες περί ετήσιας αμοιβής 370.000 ευρώ του Νοτιοκορεάτη συμβούλου του Τσακαλώτου και το... επτασφράγιστο μυστικό του ΥΠΟΙΚ.

Τη φήμη την είχαμε ακούσει, αλλά πριν από μερικές ώρες τη διαβάσαμε κιόλας στον ελληνικό Τύπο. Ο Γκλεν Κιμ, σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών και παλαιότερα του Γιάννη Βαρουφάκη (ο οποίος και τον έφερε στην Ελλάδα), αμείβεται ετησίως με το ποσό των 370.000 ευρώ! Υπερβολή, θεωρούμε, αν και πλέον τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται αδύνατο. Ωστόσο, αυτά θα διαβάζουν στο ΥΠΟΙΚ, όσο δεν αποφασίζουν να ανακοινώσουν και επισήμως, πόσα παίρνει ο Νοτιοκεορεάτης, αλλά επιμένουν να κρατούν το μυστικό... επτασφράγιστο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και σε ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης αρνήθηκε να απαντήσει, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Τσακαλώτος, περιοριζόμενος μόνο να εκθειάσει τις δυνατότητες του κ. Κιμ. Πέραν τούτου, όμως, ουδέν.

Μια και ο λόγος στον κ. Κιμ, πάντως, να σας πούμε εδώ ότι πριν λίγες ημέρες, ινκόγνιτο, βρέθηκε στο Δουβλίνο. Αποστολή του; Να συναντήσει Ιρλανδούς τραπεζίτες (όπως και έκανε) για να μελετήσει το εκεί μοντέλο, που εφαρμόστηκε, για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων». Αυτό είναι και το μεγάλο αγκάθι της ελληνικής διαπραγμάτευσης, που ξεκινά και πάλι αυτή την εβδομάδα. Πηγές από το ΥΠΟΙΚ υποστηρίζουν ότι με βάση αυτή την εμπειρία θα ετοίμαζε και την τελική ελληνική πρόταση στους θεσμούς. Τελικώς, ο άνθρωπος, μπορεί και να δουλεύει. Όμως πόσα παίρνει γι αυτή τη δουλειά; Αγνωστο...