Skip to main content

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα

Πέντε ισλαμιστές από την περιοχή της Ινγκουσετίας, στα σύνορα της Ρωσίας με την Γεωργία, δείχνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας, ως τους πιθανούς υπόπτους

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πέντε ισλαμιστές από την περιοχή της Ινγκουσετίας, στα σύνορα της Ρωσίας με την Γεωργία, δείχνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας, ως τους πιθανούς υπόπτους για το μακελειό στο συνεδριακό κέντρο.

Μαχητές του ISIS “επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση… στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας“, ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Η ανακοίνωση του ISIS ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι “υποχώρησαν στις βάσεις τους με ασφάλεια“.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση στη Μόσχα: Oι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων

Μακελειό στη Μόσχα: Συνελήφθη ύποπτος για τις επιθέσεις με τους 40 νεκρούς (video)

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση, όταν «γενειοφόροι» τρομοκράτες με στρατιωτικές στολές, εισέβαλαν στο Crocus City Hall και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν εντοπίσει τα πρόσωπα των πέντε τρομοκρατών και τα έδωσαν στη δημοσιότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποντόλιακ: Η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα

Μεντβέντεφ για τρομοκρατική επίθεση: Θα καταστρέψουμε τους Ουκρανούς αν εμπλέκονται στην επίθεση

Για τρεις εξ αυτών, δόθηκαν και τα ονόματά τους.

Οι δράστες ακόμη αναζητούνται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το κτήριο, το οποίο την ίδια στιγμή φλέγεται έπειτα από δύο εκρήξεις.