Skip to main content

Ισραήλ: Βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση με 3 νεκρούς στην Ιερουσαλήμ - Πυροβόλησαν σε στάση λεωφορείου

Εξι άτομα νοσηλεύονται τραυματισμένα μετά την επίθεση - Οι δύο δράστες εξουδετερώθηκαν επί τόπου

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και άλλοι 6 παραμένουν τραυματισμένοι από επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον στάσης λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι» άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους από το σημείο της επίθεσης.

Δείτε τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης:

Σύμφωνα με το Magen David Adom, μια 24χρονη γυναίκα και ένας 73χρονος άνδρας σκοτώθηκαν, ενώ κατέληξε ακόμα ένας άνδρας που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι τρεις είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο τρομοκράτες από την ανατολική Ιερουσαλήμ που έφεραν ένα M16 και ένα πιστόλι έφτασαν στη διασταύρωση Givat Shaul κοντά στην είσοδο της Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, πριν τελικά πυροβοληθούν και σκοτωθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν πολίτη που ήταν στο σημείο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, δύο Ισραηλινοί, ο Tadasa Tashume Ben Ma'ada και ο Arye Shechopek, σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε κοντινή στάση λεωφορείου και σε στάση λεωφορείου κοντά στη γειτονιά Ramot.


Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ Τζακ Λιού καταδίκασε την επίθεση την Πέμπτη, αναρτώντας στο Χ «Αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη βάναυση βία. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους τους πληγέντες».

Ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ισραήλ Dimiter Tzantchev καταδίκασε επίσης την επίθεση, γράφοντας: «Καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί, η οποία σκότωσε δύο και τραυμάτισε πολλούς άλλους Ισραηλινούς. Συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων. Refuah shleimah στους τραυματίες. Η ΕΕ καταδικάζει κάθε μορφή τρομοκρατίας και συμπαρίσταται στο Ισραήλ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».