Skip to main content

Golden Bay: Ολική επαναφορά για την ιστορική πλαζ της Αρετσούς (φωτο+vid)

Ολοκληρώνεται η μεταμόρφωση της δημοτικής πλαζ που με beach bar και μουσική από γνωστούς DJ φιλοδοξεί να ξαναγίνει σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης

Ήταν ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός της Θεσσαλονίκης, υπήρξε για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς για την Καλαμαριά και αποτέλεσε ιδανικό φόντο σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Έπειτα από αρκετές δεκαετίες εγκατάλειψης η πλαζ της Αρετσούς αναβαθμίζεται και ετοιμάζεται να υποδεχτεί όσους αναζητούν μια όαση δροσιάς μέσα στην πόλη.

Στην ιστορική δημοτική πλαζ της Καλαμαριάς, που μετονομάστηκε σε Golden Bay, βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελευταίες προετοιμασίες, ώστε όλα να είναι έτοιμα και αύριο να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό. Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι ομπρέλες στην άμμο που έχει καθαριστεί σχολαστικά, ενώ άμεσα θα τοποθετηθούν και ξαπλώστρες, ανάκλιντρα και σκίαστρα, ώστε αναψυκτήριο που λειτουργούσε να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο beach bar.

Παράλληλα, μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές στον πλήρη εξωραϊσμό των εγκαταστάσεων που είχαν ρημάξει από την εγκατάλειψη. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης που υλοποίησε εξ ολοκλήρου και με τη δικά της έξοδα η Δημοτική Εμπορική και Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς (ΔΕΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ), η οποία έχει και την ευθύνη της λειτουργίας της πλαζ, τοποθετήθηκε νέος φωτισμός, ανακαινίστηκαν το κεντρικό αναψυκτήριο, οι τουαλέτες και τα αποδυτήρια, ενώ αντικαταστάθηκε το κατεστραμμένο δίκτυο αποχέτευσης και τοποθετήθηκαν νέες υδροροές.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ιστορική πλαζ της Θεσσαλονίκης να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη και να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για ημερήσιες καλοκαιρινές αποδράσεις.

«Η πλαζ ήταν σε άθλια κατάσταση, καθώς ήταν εγκαταλειμμένη για περισσότερα από 30 χρόνια. Αναβαθμίσαμε πλήρως τις υποδομές και δημιουργούμε ένα μοντέρνο beach bar που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα της Χαλκιδικής και θα φιλοξενεί γνωστούς DJ της πόλης. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ξανά επισκέπτες και νέο κόσμο, κάτι που θα έχει αντίκτυπο σε όλα τα καταστήματα της περιοχής», είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΚ, Γιάννης Ανδρεάδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι η είσοδος στον χώρο θα είναι δωρεάν για όλον τον κόσμο.

Ριζικό λίφτινγκ και στο Remezzo

Ολική ήταν η επαναφορά και για το δημοτικό αναψυκτήριο, το γνωστό Remezzo, το οποίο επαναλειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο μετά την επανεκκίνηση της εστίασης.

Το στολίδι της Καλαμαριάς στην παραλιακή οδό Νικολάου Πλαστήρα, που άνοιξε το 1995 και επίσης βρισκόταν σε παρακμή τα τελευταία χρόνια, ανανεώθηκε ριζικά με νέο καλαίσθητο εξοπλισμό, τραπέζια, καθίσματα και ομπρέλες και νέο περιμετρικό φωτισμό, προσφέροντας τη δυνατότητα στον κόσμο να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του με θέα τη μαρίνα της Αρεστούς και όλον τον κόλπο του Θερμαϊκού.

 

Και οι δύο παρεμβάσεις, στην πλαζ και στο αναψυκτήριο, εντάσσονται στον σχεδιασμό της διοίκησης του δήμου για την αναζωογόνηση όλου του παραλιακού μετώπου.