Skip to main content

Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών

Ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ζήτησε ή εκλογές ή δημοψήφισμα για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών με την πΓΔΜ

Δεν πρόκειται να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ζήτησε ή εκλογές ή δημοψήφισμα για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών με την πΓΔΜ.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη σαν πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Εκτός αν έρθει με 180 βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας ότι ο ίδιος «δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την έγκριση του λαού».

Όπως διευκρίνισε, η έγκριση δίνεται είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα. Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για κακή συμφωνία την οποία θα επιδιώξει να μπλοκάρει. «Δεν τη δέχομαι και θα τη μπλοκάρω» πρόσθεσε.

«Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα μέχρι την κύρωσή του, όλες οι άλλες προϋποθέσεις αφορούν το κράτος των Σκοπίων. Η προϋπόθεση για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή των Σκοπίων, αλλά δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Ιβανόφ», υπογράμμισε ο υπουργός.

Έστειλε μήνυμα ότι «δεν έχουν μέλλον στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια χωρίς συνταγματικές αλλαγές». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαδικασία στο ΝΑΤΟ, αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, και αν δεν περάσει η συμφωνία από την Ελληνική Βουλή».

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι με βάση την ενημέρωση που είχε από το υπουργείο των Εξωτερικών αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό επίκειται η ανακήρυξη ΑΟΖ με την Αλβανία και άλλες χώρες, αλλά και η επέκταση των χωρικών υδάτων.

Ξεκαθάρισε πως η χθεσινή του απουσία από το υπουργικό συμβούλιο είχε να κάνει με θέμα του υπουργείου του.

Δεσμεύθηκε ακόμη πως οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με το μισθολογικό θα ικανοποιηθούν. Όπως είπε, «είμαστε σε διαπραγμάτευση με τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο και μέχρι τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης θα μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε επίσημα».

Δεν μπορεί να υπάρξει δέσμευση της χώρας και καμία διαδικασία στο ΝΑΤΟ εάν δεν αλλάξει το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ”, υπογράμμισε

Πηγή: Ετυμηγορία του λαού ή πλειοψηφία 180 βουλευτών για την κύρωση της συμφωνίας ζήτησε ο Καμμένος https://hellasjournal.com/2018/07/etymigoria-toy-laoy-i-pleiopsifia-180-voyleyton-gia-tin-kyrosi-tis-symfonias-zitise-o-kammenos/