Skip to main content

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση των εκλογών στα Επιμελητήρια

Η χρονική μετάθεση της διαδικασίας εκλογής μελών των ΔΣ των επιμελητηρίων εντάχθηκε με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή για τη νέα παράταση των εκλογών των Επιμελητηρίων που είχαν προγραμματιστεί εξ αναβολής για τα τέλη του φετινού έτους, γεγονός, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που είχε μεταδώσει η Voria.gr στις αρχές Ιουλίου.

Η χρονική μετάθεση της διαδικασίας εκλογής μελών των ΔΣ των επιμελητηρίων εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Σύμφωνα με τη διάταξη, που περιλαμβάνεται στο άρθρο 7, οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν σε ημερομηνία μεταξύ της 15/11/2024 και της 15/12/2024, αναλόγως των αποφάσεων των κατά τόπους επιμελητηρίων.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη νέα αναβολή λόγω της χρονικής εγγύτητας των επιμελητηριακών εκλογών του Δεκεμβρίου με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Αυτό επικαλέστηκαν, με επιστολές τους,  πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων των Επιμελητηρίων, τονίζοντας ότι υποψήφιοι και στις δύο εκλογές θα έχουν λίγο χρόνο προετοιμασίας για τις δεύτερες, αυτές των Επιμελητηρίων. Από την  άλλη, βέβαια, υπάρχουν και Επιμελητήρια που έχουν εκφράσει σφοδρές αντιδράσεις κάνοντας λόγο για απαξίωση και εργαλειοποίηση του θεσμού.

Σημειώνεται ότι η αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια αναμένεται να είναι η τρίτη χρονικά, καθώς, είχαν προηγηθεί αυτές του 2021 λόγω του κορωνοϊού και του 2022 λόγω της ενεργειακής κρίσης.