Skip to main content

Κεντρική Μακεδονία: «Αγνοούνται» τα σχολικά γεύματα - Σε απόγνωση οι γονείς

Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας αφήνει αιχμές στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Μπορεί το πρώτο κουδούνι να χτύπησε εδώ και αρκετές μέρες και οι μαθητές να μπήκαν σε κανονικούς σχολικούς ρυθμούς, ωστόσο τα σχολικά γεύματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, κάτι το οποίο δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό σε πολλούς γονείς αφού η ακρίβεια που παρατηρείται στα βασικά είδη διατροφής.

«Τα σχολικά γεύματα αποτελούν μία σημαντική ανακούφιση για τις οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων και μεταναστών, που είτε αδυνατούν να προσφέρουν ένα πλήρες γεύμα στα παιδιά τους, είτε η προετοιμασία των γευμάτων επιφορτίζει ακόμη περισσότερο το ήδη βεβαρημένο τους πρόγραμμα. Και διασφαλίζουν την ίση πρόσβαση σε όλους τους μαθητές στην κάλυψη μίας από τις βασικότερες ανάγκες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία από πλευράς υπουργείου «μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στην κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών αναγκών, όπως της διατροφής των παιδιών μας, την περίοδο μάλιστα που λόγω της ξέφρενης ανόδου των τιμών σε όλα τα είδη διατροφής, και όχι μόνο, εξανεμίζεται το εισόδημα μας».

Η Ομοσπονδία Γονέων ζητά να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και η διεύρυνσή του να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, όλων των βαθμίδων, στις σχολικές μονάδες που θέλουν να συμμετάσχουν.