Skip to main content

Kids Save Lives: Μαθήτριες του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης χάρισαν στην Τροχαία απινιδωτή που κέρδισαν

Η Διευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τις μαθήτριες για την προσφορά τους και εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά της για την πολύτιμη δωρεά τόσο στις ίδιες όσο και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου

Έναν Ημιαυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή χάρισαν στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης τέσσερις μαθήτριες του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στην αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού καρδιακής ανακοπής.

Η Μαριάνθη, η Φρόσω και η Αριστιάνα κέρδισαν τον Απινιδωτή εκπροσωπώντας το σχολείο τους στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2023», που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Πλανητάριο - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, διοργάνωσε η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στον οποίο έλαβαν μέρος 300 περίπου μαθητές/-τριες από 78 σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν οι δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και έπαθλα τέσσερις Ημιαυτόματοι σύγχρονοι Εξωτερικοί Απινιδωτές Lifepack CR2.

Το πρώτο έπαθλο των Λυκείων κέρδισαν οι μαθήτριες. Οι νικήτριες συνοδευόμενες από τον Διευθυντή του σχολείου τους Βασίλη Σταμούλη και την εκπαιδευτικό Ελισσάβετ Κυριακίδου, χάρισαν τον Απινιδωτή στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σκεπτόμενες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι τα στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας που εδρεύει στη γειτονιά του σχολείου τους, μπορούν να βρεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα παντού και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες του Απινιδωτή σώζοντας ζωές.

Η Διευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, ευχαρίστησε τις μαθήτριες για την προσφορά τους και εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά της για την πολύτιμη δωρεά τόσο στις ίδιες όσο και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σημειώνεται ότι και αυτός ο απινιδωτής καταχωρήθηκε στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES από τον εθελοντή του Οργανισμού Άγγελο Νεοκάζη (https://kidssavelives.gr/aed/).

Φωτογραφία αρχείου