Skip to main content

Κομοτηνή: Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και συναντήσεις στην Κομοτηνή

Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα αναγορευτεί αύριο, 22 Φεβρουαρίου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το πρωί της Πέμπτης, στο 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, ο κ. Σχοινάς θα συναντήσει στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εurope Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Νωρίτερα o αντιπρόεδρος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «Ρίζες της Ευρώπης» με τη συμβολική φύτευση ελιάς στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, παρουσία μαθητών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Στις 13:00 μετά την υποδοχή από τον πρύτανη του ΔΠΘ, καθηγητή Φώτιο Μάρη στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, ο αντιπρόεδρος θα παρευρεθεί στην Τελετή Αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ.

Κατά την τελετή αναγόρευσης του ο κ. Σχοινάς θα πραγματοποιήσει αντιφώνηση με θέμα:  «Η Παιδεία καθρέφτης των αξιών μας, πυλώνας του Ευρωπαϊκού  Τρόπου Ζωής».