Skip to main content

Προς το «όχι» η Ραχήλ για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Για να μεταπειστεί, όπως είπε, θέλει από τον πρωθυπουργό να σκίσει το Μνημόνιο και επανατοποθετηθούν υπουργοί όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Δεν είμαι ιδιαίτερα θετική να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που στην ουσία έχει δείξει ανικανότητα, δήλωσε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το τρίτο Μνημόνιο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Παρότι επισήμανε πως θα λάβει την απόφασή της όταν ξεκινήσει η διαδικασία εμπιστοσύνης, η κα. Μακρή επισήμανε πως για να υπερψηφίσει, προϋπόθεση για την ίδια αποτελεί να «σκίσει» το μνημόνιο ο πρωθυπουργός, «να απομακρύνει τα άτομα που μας οδήγησαν σε αυτό φιάσκο και να μας οδηγήσει στο απόλυτα υλοποιήσιμο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ίδια ζήτησε επίσης να τοποθετηθούν στην κυβέρνηση άνθρωποι που έχουν δείξει ότι μπορούν ονοματίζοντας επί παραδείγματι τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Επανέλαβε, τέλος, την απόφασή της να μην είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ για την περίπτωση της δημιουργίας ενός αντιμνημονιακό κόμματος είπε ότι θα το εξετάσει για το αν θα συμβαδίζει με τις αρχές που έχει υπηρετήσει η ίδια τα τελευταία χρόνια στη Βουλή.