Skip to main content

Λάνθιμος και... πικ νικ στην επιστροφή του Urban Festival

Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό και με ελαφρύ αεράκι ο κόσμος παρακολουθεί την «Ευνοούμενη» στην αρχαία αγορά της Θεσσαλονίκης.

Στο λευκό πανί που στήθηκε παίζει στην αρχαία Αγορά παίζει η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου και δεκάδες κόσμου κάθονται είτε στις καρέκλες είτε ανεβασμένοι πάνω στα κάγκελα να δουν την ταινία απολαμβάνοντας το ελαφρύ αεράκι που μόλις έχει ξεκινήσει.

Με αυτή τη σκηνή κλείνει απόψε το πρώτο βράδυ το 7ου Πικ Νικ Urban Festival 2019 που με διοργανώνεται από το 2012 - με ένα διάλειμμα το 2018 - κάθε χρόνο στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

«Όπως κάθε χρονιά το Πικ Νικ θέλει να δώσει σε νέα σχήματα να εμφανιστούν οπότε και αυτή τη χρονιά το 80% των σχημάτων είναι νέα σχήματα [...] Φέτος δώσαμε έμφαση και στο κινηματογραφικό κομμάτι. Και τις τρεις ημέρες έχουμε τρεις δυνατές ταινίες», σημείωσε ο Χρήστος Ζούτσος, συνδιοργανωτής του 7ου Πικ Νικ φέστιβαλ

«Όπως και κάθε χρονιά είναι συγκλονιστικό ότι έρχεται ο κόσμος, αγκαλιάζει έναν αρχαιολογικό χώρο, τηρεί όλους τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται σε ένα αρχαιολογικό χώρο. Δείχνει ότι ο κόσμος θέλει να μπει σε άδειους, ελεύθερους χώρους», πρόσθεσε.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Για κάθε ημέρα του φεστιβάλ το εισιτήριο κοστίζει 5€

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Σάββατο 28/9

18.30 Christos El. Papadopoulos quintet

19.30 The Sailing Tomatoes

20.30 Ταινίες μικρού μήκους[Animasyros]

21.00 Bohemian rhapsody

Κυριακή 29/9

18.30 Ιnner Sail

19.30 Balloon Over Glasgow Solo

20.30 Ταινίες μικρού μήκους[Animasyros]

21.00 Blackkklansman (Η Παρείσφρηση)