Skip to main content

Λεκάκης: Όταν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μάχονται για τις καρέκλες, εμείς δίνουμε αγώνα για την κοινωνία

«Όσο Μητσοτάκης και Τσίπρας συνεχίζουν το δίπολο της τοξικότητας, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα απαντά με ρεαλισμό, προτάσεις και μια πολιτική με ενσυναίσθηση»

Του Πέτρου Λεκάκη*

Πριν αλέκτορα φωνήσαι γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Στην ίδια «κακοστημένη» παράσταση με πρωταγωνιστές τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα οι οποίοι κοντράρονται για το ποιος θα είναι πρώτος στην μαρκίζα του θεάτρου. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο πρωταγωνιστής της επόμενης ημέρας των εκλογών θα είναι το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης.

Για να είμαι ειλικρινής πίστευα πως της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας, θα ακολουθούσε μια προεκλογική περίοδος, καθώς πλησιάζουμε στις εθνικές κάλπες, με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατούν ήπιους τόνους στην προσπάθεια αναζήτησης των ευθυνών για τα αίτια του δυστυχήματος. Κάθε άλλο. Οι τόνοι ανέβηκαν σε επίπεδα προ τραγωδίας και η κοκορομαχία μεταξύ των δυο καλά κρατεί. Επιχείρημα, αντεπιχείρημα, νέα απάντηση, ανταπάντηση και πάει λέγοντας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τίποτα δεν κατάλαβαν; Και όχι μόνο αυτό. Αλλά στην προσπάθειά τους να επιρρίψουν ευθύνες, συγκεκριμένες ή... διαχρονικές έβαλαν στο στόχαστρό τους το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, που την τελευταία εικοσαετία έχει κυβερνήσει μόνο του μόλις τρία χρόνια, ενώ στην εξουσία εναλλάσσονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα τώρα έχει ανάγκη από δομικές αλλαγές, από παρεμβάσεις αλλού μεγαλύτερες κι αλλού μικρότερες οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα κράτος που θα εγγυάται την ασφάλεια, την προοπτική του ελληνικού λαού και το δημόσιο συμφέρον. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει εκείνος που θα καθίσει στο... τιμόνι να μην το αντιλαμβάνεται ως «λάφυρο», ως «εξουσία».

Κι εδώ βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος αλλαγής με τους κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Ενώ οι δυο τελευταίοι δίνουν τη μάχη για να παραμείνουν στην εξουσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται (Καραμανλής και Πολάκης στα ψηφοδέλτια), εμείς στο ΠΑΣΟΚ δίνουμε την μάχη του συγκεκριμένου με «όπλο» μας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχουμε ήδη καταθέσει στον ελληνικό λαό για την ανάπτυξη της χώρας και την ανάταση της κοινωνίας. Ένα σχέδιο κοστολογημένο, εναλλακτικό, που εγγυάται τον άλλο δρόμο, που δίνει φωνή σε κάθε κοινωνική ομάδα, με έμφαση στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, που εγγυάται δικαιοσύνη, δίνει όραμα και προοπτική, δημιουργεί ανάπτυξη και καλές θέσεις εργασίας, αμβλύνει τις ανισότητες, προστατεύει τους αδύναμους συμπολίτες μας, βάζει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο. Το πρόγραμμα αυτό το έχουμε κάνει γνωστό και καλούμε κάθε ψηφοφόρο γνωρίζοντας ποιες είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις μας για όλα τα μεγάλα ή μικρά ζητήματα να δώσει δια της ψήφου του τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής να πρωταγωνιστήσει την επόμενη ημέρα θέτοντας τους κανόνες σε μια κυβέρνηση με ξεκάθαρο σοσιαλδημοκρατικό προσανατολισμό, με στόχο το μοντέλο αυτό να γίνει ξανά κυρίαρχο. Εξάλλου, η σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο στην Ευρώπη γιατί θέτει την κοινωνία στο προσκήνιο. Ο κόσμος πλέον γνωρίζει πως οι σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές είναι απαραίτητες για να μπει τέλος στο καθεστωτισμό και τις αδικίες.

Όσο λοιπόν Μητσοτάκης και Τσίπρας συνεχίζουν το δίπολο της τοξικότητας, των άναρθρων κραυγών, τις επιθέσεις για την καρέκλα της εξουσίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα απαντά με ρεαλισμό, προτάσεις και μια πολιτική με ενσυναίσθηση.

Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής πρέπει να είναι και θα είναι στην όχθη των νικητών. Όχι για να ικανοποιήσει κομματικές φιλοδοξίες- άλλωστε έχει αποδείξει στις δύσκολες εποχές πως βάζει πάνω από όλα την πατρίδα με όποιο κόστος. Θα είμαστε στην όχθη των νικητών για την ίδια την κοινωνία, για το ίδιο το κράτος, για μια σύγχρονη, δίκαιη Ελλάδα. Μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπως αξίζει στους Έλληνες.

*Ο Πέτρος Λεκάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης