Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Λουκέτο» σε κατάστημα που παρεμπόδισε φορολογικό έλεγχο

Αναστολή λειτουργίας οκτώ επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η ΓΓΔΕ για φορολογικές παραβάσεις.

Σε αναστολή λειτουργίας οκτώ καταστημάτων - επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς της αγοράς και υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις κατά τη διενέργεια σχετικών ελέγχων, προέβη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 και «για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της συμμόρφωσης».

Μεταξύ αυτών, η ΓΓΔΕ επέβαλε «λουκέτο» και σε ένα κατάστημα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, το οποίο εμπορεύεται τυρόπιτες, με την αιτιολογία παρεμπόδισης ελέγχου με αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο περαιτέρω έλεγχος.

Οι παραβάσεις αφορούν κυρίως σε παρεμπόδιση του ελέγχου με αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο περαιτέρω έλεγχος, σε μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, σε μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κ.ά.

Η διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των ανωτέρω επιχειρήσεων, που επιβάλλεται με τις αποφάσεις, κυμαίνεται μεταξύ των 5 έως 30 ημερών, ανάλογα με τη βαρύτητα της αποδιδόμενης παράβασης.

Συγκεκριμένα οι αποφάσεις αναστολής αφορούν τις ακόλουθες επιχειρήσεις:



Σημειώνεται ότι, προς περαιτέρω διερεύνηση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση φορολογικών ελέγχων και παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ. για τη σωστή διενέργειά τους.