Skip to main content

Μακελειό στη Μόσχα: Βίντεο των ρωσικών αρχών με τους υπόπτους να οδηγούνται με δεμένα τα μάτια σε ανάκριση

Αξιωματικοί δήλωσαν ότι βρήκαν μεγάλο όγκο με πυρομαχικά, περισσότερες από 500 σφαίρες και 28 γεμιστήρες στον τόπο της σφαγής

Βίντεο των ρωσικών αρχών δείχνει τη στιγμή που οι ύποπτοι για το μακελειό στη Μόσχα οδηγούνται με δεμένα τα μάτια, στην έδρα της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών, για ανάκριση.

Άνδρες των ρωσικών δυνάμεων ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, κρατούν τους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα, καθώς βγαίνουν από ένα φορτηγάκι.

Οι ρώσοι, όπως φαίνεται στα πλάνα, βγάζουν από ένα βαν τουλάχιστον τρεις άνδρες με δεμένα μάτια και χέρια και τους οδηγούν προς τις αίθουσες του κτιρίου. Δύο από τους άνδρες φαίνονται με τα κεφάλια τους πιεσμένα σε έναν τοίχο και τα χέρια τους δεμένα με χειροπέδες.

Ξεχωριστό υλικό δείχνει το οπλοστάσιο που άφησαν πίσω τους οι ένοπλοι που οργάνωσαν το λουτρό αίματος στο Crocus City Hall, με τουλάχιστον 137 νεκρούς.

Αξιωματικοί δήλωσαν ότι βρήκαν μεγάλο όγκο με πυρομαχικά, περισσότερες από 500 σφαίρες και 28 γεμιστήρες στον τόπο της σφαγής. 

Η επίθεση -που συνέβη στο Κρασνογκόρσκ, στα περίχωρα της Μόσχας το βράδυ της Παρασκευής (22.03.2024)- είναι η πιο θανατηφόρα στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.

Οι τρομοκράτες έφτασαν στον συναυλιακό χώρο με ένα λευκό φορτηγάκι χωρίς διακριτικά πριν εισέλθουν στην αίθουσα, γύρω στις 8 το βράδυ.


Οι ρώσοι δημοσιοποίησαν μάλιστα και ένα βίντεο με τη σύλληψη ενός εκ των υπόπτων ο οποίος διακρίνεται να τρέμει ενώ απαντά στις ερωτήσεις που του υποβάλλουν.