Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΜΟΥΖΑΛΑΣ:ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι σημασία έχει να μπορούν ο μετανάστης και ο πρόσφυγας να έρθουν στην Ευρώπη μέσω του νόμιμου δρόμου.

Πρέπει να τσακίσουμε τις εγκληματικές οργανώσεις που κάνουν διακίνηση ανθρώπων, τονίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», σχολιάζοντας το προσφυγικό ζήτημα.

«Νόμιμοι δρόμοι χρειάζονται. Να μπορούν ο μετανάστης και ο πρόσφυγας να έρθουν στην Ευρώπη μέσω του νόμιμου δρόμου», αναφέρει ο κ. Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα ασυνόδευτα παιδιά και καταγγέλλει, όπως ο ίδιος επισημαίνει, ότι «υπάρχει υποκρισία στην Ευρώπη, η οποία αναγκαίο θα ήταν να σταματήσει».

«Ενώ γίνονται συνέχεια καταγγελίες για τα ασυνόδευτα από ΜΚΟ και άλλους οργανισμούς, ενώ πολλοί εκφράζουν τη συμπάθειά τους στα ασυνόδευτα ανήλικα, την ίδια ώρα υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα στην Ελλάδα, για τα οποία οι χώρες της ΕΕ δεν ανοίγουν θέσεις για τη μετεγκατάστασή τους» τονίζει συμπληρώνοντας με νόημα ότι «σε ένα ασυνόδευτο παιδί το κριτήριο για τη μετεγκατάσταση είναι ότι είναι παιδί ασυνόδευτο και όχι η εθνικότητά του».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μουζάλας επισημαίνει επίσης ότι θα ήταν «τραγικό λάθος» να κοπούν κονδύλια ή προσωπικό από την Ελλάδα για να δοθούν στην Ιταλία, «βαθμολογεί» τη συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ και τονίζει ότι «όσο δεν αντιμετωπίζονται οι πόλεμοι τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα θα λειτουργούν ως διαφημιστικά φυλλάδια στα χέρια των διακινητών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ