Skip to main content

To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού επισκέφτηκε ο Γιάννης Παπαγεωργίου

Ξεναγήθηκε στις 11 αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και ενημερώθηκε εκτενέστερα για τη λειτουργία του, καθώς και για τις μελλοντικές ενέργειες που προγραμματίζονται από τη Διοίκηση

Με τη γενική διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Δρ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, συναντήθηκε ο συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Γιάννης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου ξεναγήθηκε στις 11 αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και ενημερώθηκε εκτενέστερα για τη λειτουργία του, καθώς και για τις μελλοντικές ενέργειες που προγραμματίζονται από τη Διοίκηση.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου στην Δρ. Τσιλιπάκου, «ο πολιτισμός είναι θεματοφύλακας της κληρονομιάς μας και στις δράσεις του αντανακλάται το πρόσωπο της Ελλάδας. Είτε κλασικός είτε σύγχρονος, έχει κοινωνική, εκπαιδευτική και αναπτυξιακή διάσταση. Κύριο μέλημα της Κυβέρνησης όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μέσω του πολιτισμού να αναδείξουμε την Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Σε κάθε περίπτωση, ο πολιτισμός μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της πατρίδας μας και φυσικά τα ελληνικά μουσεία να είναι εφάμιλλα των αντίστοιχων του εξωτερικού. Μπορούμε, θα τα καταφέρουμε».