Skip to main content

Μπουτάρης: Εφιαλτικό ό,τι έζησα, με χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές

Ήταν κάμποσοι και με χτυπούσαν παντού, μπουνιές, κλωτσιές, δήλωσε στη Voria.gr ο Γιάννης Μπουτάρης από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
της Αρετής Τασούλα και της Βάσιας Μπάρμπα
 
Για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε κατά την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε από μερίδα παρευρισκομένων στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων μίλησε στη Voria.gr, από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου θα παραμείνει το βράδυ κατ' εντολή των γιατρών (δείτε εδώ), ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης
 
«Οι εξετάσεις είναι καλές. Καθαρά για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να μείνω μέσα το βράδυ. Αυτό που έζησα ήταν εφιαλτικό. Ηταν κάμποσοι και με χτυπούσαν παντού, σε όλο μου το σώμα, με μπουνιές, κλωτσιές, όλα. Δεν νομίζω να ήταν Πόντιοι. Άλλωστε με τους Πόντιους έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία, αλλά δεν είμαι σε θέση και δεν θέλω να τις πω τώρα», δήλωσε στη Voria.gr.
 
Λίγο πριν τη δήλωσή του ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας για το περιστατικό βίας που έζησε, ενώ στη συνέχεια κατάθεση έδωσε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, η οποία ήταν δίπλα στον δήμαρχο σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου.
 
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης, η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης θα εξετάσει όλο το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει διαθέσιμο στα ΜΜΕ και τα social media με στόχο τον εντοπισμό των δραστών (δείτε εδώ).