Skip to main content

myAlpha Vibe: Το ψηφιακό χαρτζιλίκι των εφήβων γίνεται εύκολη υπόθεση

Με τη χρήση του myAlpha Vibe, τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα χρήματα τους

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να δίνουν χαρτζιλίκι στα παιδιά τους online και με ασφάλεια είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες ημέρες από την Alpha Bank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το myAlpha Vibe είναι παραπάνω από μια ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα που απευθύνεται σε εφήβους 15 έως 18 ετών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές τόσο μέσω POS όσο και σε online περιβάλλον, γρήγορα και με ασφάλεια.

Μέσω της νέας υπηρεσίας, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν την κάρτα όσο συχνά χρειάζεται, ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών τους, θέτοντας το δικό τους όριο συναλλαγών. Παράλληλα, έχουν πλήρη έλεγχο της φύσης των εξόδων, καθώς ενημερώνονται για κάθε συναλλαγή που εκτελείται, ενώ δεν επιτρέπονται συναλλαγές που είναι ακατάλληλες για ανηλίκους, όπως σε ιστοσελίδες και καταστήματα με τυχερά παιχνίδια και οινοπνευματώδη ποτά.

Με τη χρήση του myAlpha Vibe, τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα χρήματα τους και να δίνουν αξία στις συναλλαγές τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Επιπλέον, δεν μένουν χωρίς χρήματα σε περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης. Η ασφάλεια των συναλλαγών τους προστατεύεται πλήρως με push notifications αλλά και βιομετρικά στοιχεία.

Η υπηρεσία συνοδεύεται από εκπαιδευτικό οδηγό (Q&A), καταρτισμένο από ψυχολόγο, που παρέχει συμβουλές στους γονείς για το πώς να διαχειρίζονται το ψηφιακό χαρτζιλίκι που δίνουν στα παιδιά τους.

Η χρήση της υπηρεσίας είναι απλή: ο γονέας μέσα από το myAlpha Mobile επιλέγει το πακέτο myAlpha Vibe της αρεσκείας του, τον τραπεζικό λογαριασμό από τον οποίον θα στέλνει χρήματα και συμπληρώνει τα στοιχεία του παιδιού, εκδίδοντας άμεσα την ψηφιακή κάρτα. Στη συνέχεια, το παιδί λαμβάνει στο κινητό του έναν ειδικό σύνδεσμο από όπου κατεβάζει το myAlpha Vibe. Ο γονέας σκανάρει τον QR κωδικό που εμφανίζεται στο κινητό του παιδιού και συγχρονίζονται οι δύο εφαρμογές. Η ψηφιακή κάρτα είναι άμεσα ενεργοποιημένη για φόρτιση!

Το myAlpha Vibe προσφέρεται σε δύο πακέτα: το myAlpha Vibe One, για χαρτζιλίκι σε ένα παιδί, και το myAlpha Vibe More για χαρτζιλίκι σε έως τέσσερα παιδιά. Η συνδρομή των πακέτων είναι δωρεάν για 6 μήνες, για όσους εγγραφούν στην υπηρεσία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.