Skip to main content

Το ντέρμπι κορυφής των Δικεφάλων απόψε στην Τούμπα

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται απόψε στην Τούμπα (20.00) το μεγάλο ντέρμπι των Δικεφάλων ανάμεσα στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και τη δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Στο τελευταίο ντέρμπι που θα γίνει στη σκιά των μέτρων κατά της οπαδικής βίας και σε άδειο γήπεδο, ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου φιλοδοξεί να πάρει την πρώτη του νίκη απέναντι στην ΑΕΚ του Αλμέιδα μετά την περσινή επικράτηση στην Τούμπα πριν από περίπου έναν χρόνο.

Την ίδια ώρα, η Ένωση επιδιώκει να φύγει με το διπλό από την έδρα του ΠΑΟΚ και να τον γκρεμίσει από την κορυφή, αν και λόγω των πλέι οφ η πρωτιά στη βαθμολογία και μάλιστα με βραχεία κεφαλή δεν παίζει και μεγάλο ρόλο.

Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στον Μιχαηλίδη που τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής και έμεινε εκτός αποστολής, ενώ εκτός είναι και ο Βιεϊρίνια. Στην αποστολή για πρώτη φορά μπήκε η νέα προσθήκη ο Ισπανός Γιόνι Ότο.

Στον αντίποδα ο Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Νταμιάν Σιμάνσκι, ενώ οριστικά εκτός μάχης τέθηκε και ο Νορντίν Άμραμπατ, και έμεινε εκτός της αποστολής.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μετρά σημαντικές επιστροφές καθώς ο Ντομαγκόι Βίντα που έλειψε με τον Αστέρα είναι 100% έτοιμος, ενώ επιστρέφουν και οι  Γιόνσον-Γκατσίνοβιτς που εξέτισαν την τιμωρία τους.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αλιγιάρ Αγκαγιέφ με βοηθούς τους Ζεϊνέλ Ζεϊνέλοφ και Ακίφ Εμιρέλι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος