Skip to main content

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον φάκελο-βόμβα που εστάλη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ο τρομο-φάκελος έμεινε για μέρες στο γραφείο της προέδρου Εφετών, που απουσίαζε με άδεια, και εντοπίστηκε χάρις στην παρατηρητικότητα του συζύγου της, ο οποίος είναι απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων

Φωτογραφίες από τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, ο οποίος εστάλη στις 12 Φεβρουαρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πρόεδρο εφετών Αναστασία Ανθοπούλου, φέρνει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή».

Η αποστολή του φακέλου – βόμβα και ακόμη τέσσερις βομβιστικές ενέργειες αποδίδονται στους 10 κατηγορούμενους της πρόσφατης έρευνας της Αντιτρομοκρατικής.

Διαβάστε - Έκθεση ΤΕΕΜ για δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Αν έσκαγε ο φάκελος-βόμβα όποιος βρισκόταν στον ίδιο χώρο θα πέθαινε

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω φάκελος έμεινε για περίπου ένα δεκαήμερο στο γραφείο της Προέδρου Εφετών, που απουσίαζε με άδεια, και εντοπίστηκε κατά την επιστροφή της, χάρις στην παρατηρητικότητα του συζύγου της ο οποίος είναι απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή» απεικονίζονται:

Ο φάκελος με τα στοιχεία του παραλήπτη κολλημένα στην εξωτερική επιφάνειά του


 

Η εκρηκτική ύλη στο εσωτερικό του

 

 

Η πίσω όψη του δέματος – βόμβας

 

Στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η Αντιτρομοκρατική για την υπόθεση συμπεριλαμβάνεται και έκθεση πυροτεχνουργών η οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο μηχανισμός πυροδοτούνταν θα υπήρχαν θύματα.

Οι δέκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές διώξεις, μεταξύ άλλων για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.