Skip to main content

Παππάς: Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στην κατεδάφιση του 12ου

Στο σημείο όπου στεγαζόταν το σχολείο, υπάρχουν δύο μπουλντόζες καθώς και ένα φορτηγό για τη μεταφορά των μπάζων και των ογκωδών αντικειμένων.

Μια καρέκλα, ένα θρανίο, και μια φλούδα πολύχρωμου τοίχου είναι κάποια από τα υπολείμματα που φανερώνουν πως στο οικόπεδο δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής στεγαζόταν το 12ο δημοτικό Θεσσαλονίκης το οποίο σήμερα το πρωί κατεδαφίστηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

«Κάναμε ό,τι έπρεπε να γίνει», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς υπογραμμίζοντας ότι τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και διαψεύδοντας οποιεσδήποτε φήμες κυκλοφόρησαν για επικινδυνότητα της διαδικασίας λόγω αμιάντου.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η πρόθεση του είναι να προχωρήσει σε απόξυση της ασφάλτου καθώς και σε μετατροπή του οικοπέδου σε χώρο πρασίνου. Ωστόσο για να γίνουν αυτά, όπως τόνισε, πρέπει να δοθεί έγκριση από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Στο σημείο όπου στεγαζόταν το σχολείο, υπάρχουν δύο μπουλντόζες καθώς και ένα φορτηγό για τη μεταφορά των μπάζων και των ογκωδών αντικειμένων που έμειναν μετά την κατεδάφιση.

Σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία, όλα τα ογκώδη θα έχουν απομακρυνθεί από το σημείο μέχρι το βράδυ ώστε ο χώρος αύριο το πρωί να είναι καθαρός.